Ми у Facebook
09.05.2023, 14:00

Як зробити тісто на вареники еластичне, щоб не розтікалось

Рецептів тіста на вареники безліч. Воно просте в приготуванні і зазвичай все залежить від якості складників й майстерності кухаря.
Пропонуємо приготувати тісто на вареники з використаннням молока. Рецепт від кулінара Євгена Клопотенка.

Складники:

- 400 г пшеничного борошна
- 100 мл молока 2,5%
- Сіль до смаку

Спосіб приготування:

Просійте через сито 400 г пшеничного борошна у глибоку миску. Додайте дрібку солі.

Влийте 100 мл молока (2,5%) кімнатної температури і одразу починайте розмішувати. Спочатку ложкою або силіконовою лопаткою, а потім – руками.

Коли суміш вже триматиметься купи, перекладіть її на дошку, припилену борошном, так зручніше його вимішувати. Робіть це протягом 10 хвилин, аби досягти однорідності. Тут не можна лінуватися, бо тісто любить, коли його добряче розминають.

Сформуйте кульку, покладіть у миску і накрийте рушником, або загорніть у плівку. Помістіть у тепле місце на відпочинок, йому потрібно 20-40 хвилин. А поки готуйте свої смачні начинки і кличте помічників, щоб незабаром почати ліпити та медитувати разом.

ВАЖЛИВО!

Потрібно добре вимішувати будь-яке тісто на вареники, хоча б протягом 10 хвилин. Воно не повинно мати грудочок та липнути до дошки і рук.

Також важливо, щоб молоко не було холодним, тому дайте йому час нагрітися до кімнатної температури – 20-22 градуса. Якщо у вас вдома холодно, можете трішки підігріти, але не перегрівайте.

Будь-якому тісту слід «відпочити», це допоможе стати йому більш слухняним та еластичним. Відстоятись воно любить у теплому місці, вкрите рушником, або загорнуте у харчову плівку.






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ