Готуємо смачні хінкалі в домашніх умовах
◼ Пшенична мука - 500 гр
◼ Вода - 250 мл
◼ Сіль - 1 чайна ложка
Інгредієнти для начинки:
◼ Фарш - 500 гр
◼ Цибуля - 2 шт
◼ Спеції, перець мелений, петрушка, сіль - за смаком
Спосіб приготування:
◼ Борошно просійте на робочу поверхню. Зробіть в центрі заглиблення типу кратера, всипте в нього сіль. Почніть потроху вливати воду в центр, збираючи борошно від країв до центру. Працюйте тільки виделкою - налили воду, перемішайте - і так до кінця, поки не скінчиться вода. Вся мука повинна намокнути і зібратися в грудку.
◼ Далі почніть місити тісто руками. Час від часу розріжте тісто навпіл і вивертайте його, так як всередині воно більш вологе, ніж зовні. Іноді підсипайте муку, щоб тісто не прилипало. Вимішуйте тісто довго і старанно, воно повинне стати крутим, але при цьому еластичним.
◼ Готове тісто загорніть в пакет і залиште на дві години "відпочивати". За цей час в ньому розвинеться клейковина, і тісто стане дуже еластичним.
◼ Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Для цього подрібніть цибулю та додайте її до фаршу разом зі спеціями.
◼ Тісто скачайте в ковбаску, потім наріжте її на однакові шматки. Кожен шматок розкачайте в коло товщиною в 2 мм і завбільшки з долоню. Намагайтеся краї зробити тоншими, ніж центр.
◼ Прийшов час ліпити хінкалі. Для зручності візьміть невелику чашку. Накиньте на неї шматок тіста. У центр покладіть столову ложку фаршу. Збирайте краї тіста складочками в центр.
◼ Останню складку загорніть навколо інших, з'єднавши з першою. Злегка закрутіть хвостик проти годинникової стрілки.
◼ Верх хвостика відріжте ножем. Таким чином сформуйте всі хінкалі.
Щоб відварити хінкалі, закип'ятіть воду в каструлі. Посоліть її. Закиньте хінкалі. Чи не варіть відразу велику кількість, щоб вони не злиплися при варінні. Час від часу перемішуйте вміст каструлі, щоб хінкалі не прилипли до дна. Варіть хінкалі близько 14 хвилин, потім вийміть за допомогою шумівки на тарілку.
◼ Щоб відварити хінкалі, закип'ятіть воду в каструлі. Посоліть її. Закиньте хінкалі. Не варіть відразу велику кількість, щоб вони не злиплися при варінні. Час від часу перемішуйте вміст каструлі, щоб хінкалі не прилипли до дна. Варіть хінкалі близько 14 хвилин, потім вийміть за допомогою шумівки на тарілку.
◼ Їдять хінкалі тільки руками, притримуючи за хвостик. Спочатку надкушують, випивають бульйон, потім з'їдають весь, залишаючи хвостик. Подають страву з томатним або сметанним соусом.
Смачного!
29 січня: День пам'яті героїв Крут – символ героїзму української молоді
Щороку 29 січня українці вшановують пам'ять героїв Крут – події, яка стала однією з найяскравіших сторінок у боротьбі нашого народу за незалежність.
переглядів: 62
У Рівному попрощалися із загиблим захисником з Херсонщини
У Рівному віддали останню шану загиблому захиснику України Володимиру Поліщуку.
переглядів: 358
Як прокидатися рано і бадьорим: корисні поради
Для багатьох ранок починається з боротьби із будильником, особливо у прохолодні зимові дні. Проте правильні ранкові звички допоможуть зробити пробудження приємним та енергійним. Ось кілька дієвих порад
переглядів: 263
Які свята відзначають 28 січня?
Сьогодні, 28 січня, православна церква вшановує пам'ять святого преподобного Єфрема Сирійця. Що можна робити, а що ні у цей день? Які ще свята відзначають в Україні та світі.
переглядів: 290
Що потрібно чоловікові для щастя у стосунках?
Яких умов потребує чоловік у шлюбі, щоб відчувати себе щасливим та цінувати свою партнерку? Якщо він це отримує, то залишається вірним своїй обраниці.
переглядів: 326