Ми у Facebook
13.05.2023, 09:00

Зеленський вніс зміни до процедури присвоєння звання "Герой України"

За новою схемою, це питання буде розглядатись експертами в рамках комісії державних нагород і геральдики, яка стане частиною дорадчої групи.
Склад комісії включатиме представників військового керівництва, правоохоронних органів та командувачів угруповань військ. Кожен геройський вчинок буде окремо розглядатись цією комісією.

"Велика кількість звернень та електронних петицій, що стосуються присвоєння звання Герой України нашим захисникам, свідчить про необхідність упорядкування цього питання. Тому ми вирішили створити спеціальний дорадчий орган - експертну групу. Вона включатиме в себе військове керівництво нашої держави, командувачів родів військ та ОСУВ, а також представників правоохоронних відомств, які окремо розглядатимуть кожен героїчний вчинок і подаватимуть рекомендації щодо присвоєння державних нагород. Кожен наш герой, хто безстрашно захищав Україну від російських загарбників, визволяв нашу землю від окупантів і віддавав своє здоров'я або життя заради нашої свободи, заслуговує на гідне визнання. Ми маємо знати імена всіх наших героїв", - зазначив Володимир Зеленський.





На правах реклами