Ми у Facebook
27.10.2022, 16:07

Жіноча краса потребує уваги навіть у воєнний час: психолог радить дбати про себе

На фото - робота художниці з Афганистану Шамсії Хассані

Досить часто жінки починають нехтувати своєю зовнішністю, вважаючи що під час війни мати гарний вигляд - недоречно. Проте, відома психологиня та телевізійний експерт Наталя Холоденко підтримує тих жінок, які намагаються у скрутні часи доглядати за собою ще більше, ніж раніше.
Незалежно від того, який момент свого життя жінка проходить у даний момент, вона завжди повинна “зберігати обличчя”.



Наталія Холоденко вважає, що ваш звичний догляд за собою є перш за все знаком для вашого внутрішнього «я», Всесвіту та всіх навколо вас. Це знак того, що ви живете та рухаєтеся вперед навіть у складній ситуації.

Психологиня наводить приклад, як Роджер Мортімер, відомий англійський барон, перебуваючи ув’язненим у величній вежі Тауер, кожен ранок розпочинав із гоління. Чоловік, якому судилося вічне ув’язнення, щоранку розбивав кригу в тазику з водою, брав ніж і голився. Для чого? Він продовжував жити та намагався зберегти сили усіма доступними засобами - він не здавався.

То ж і ми не повинні здаватися, а зрозуміти, що можемо зробити заради і для себе.

Незалежно від ситуації, потрібно визначити ті засоби, які нам доступні для самопідтримки.

Достойний зовнішній вигляд допомагає зберегти самоповагу й самооцінку, від яких залежить наш ресурс боротьби й терпіння. Людина перебуватиме в гармонії із Всесвітом лише тоді, коли сама є гармонійною. Сила й удача приходять до тих, хто охайний та доглянутий,
- говорить Наталія.

Гарна зовнішність для жінки це свого роду засіб виживання та порятунку, бо вона є внутрішнім ресурсом. Тоді як не вимите волосся, неохайні нігті, несвіжий одяг - є поглиначем жіночої енергії.

Якщо сьогодні ви не маєте змоги ходити у салони краси, як раніше, чи купувати дорогу брендову косметику — не біда. Використовуйте ті можливості, які у вас є. Небезпечною є елементарна занедбаність, коли людина не використовує навіть ті можливості, які має,
- радить психологиня.

Наталія Холоденко дає жіночій аудиторії чек-лист того, що може робити кожна жінка, власними силами, для себе самої.



Тож якщо у вас ще були сумніви, чи варто малювати нігті, робити зачіски, одягати гарний одяг, високі підбори - варто. І почати це варто сьогодні.






На правах реклами