Ми у Facebook
21.05.2023, 07:02

КП "Рівненський обласний протипухлинний центр" РОР. Онкологічна патологія займає перше місце серед усіх хвороб людства

Цей заклад, на жаль або на щастя, відомий не одному поколінню рівнян та мешканців Рівненської області. Він має багаторічну історію свого розвитку
та становлення, адже пережив безліч змін та реформувань, як і інші медичні заклади Рівненщини за більш як 70-річний відрізок часу з моменту його створення.
Заклад, який заслужено претендує на першість у Північно-Західному регіоні, адже зумів гідно прийняти виклики сучасного етапу реформування медичної галузі в Україні та в найкоротші терміни, швидко й безболісно, трансформувався з онкологічного диспансеру у високоспеціалізований заклад третинного рівня з надання онкологічної допомоги населенню не тільки області, а й усієї країни. Це заклад з величезними надбаннями у збереженні тисяч людських доль та життів, заклад з багатогранними напрямками у своїй діяльності, перспективами подальшого розвитку та розбудови. Ім’я цьому закладу – Комунальне підприємство "Рівненський обласний протипухлинний центр" Рівненської обласної ради.

Головним лікарем закладу впродовж майже 40 років є Заслужений лікар України, член правління національної асоціації онкологів України, хірург-онколог-мамолог вищої кваліфікаційної категорії Григорій МАКСИМ'ЯК.

Саме завдяки йому, мудрому та далекоглядному керівнику, колективу закладу вдалося пережити всі ті труднощі, які повною мірою постали перед ним на зламі тисячоліть. І не просто пережити, а ще й знайти можливість побудувати нове приміщення, провести повну модернізацію матеріальної-технічної бази установи із забезпеченням її сучасною діагностичною та лікувальною апаратурою, створивши тим самим оптимальні умови для лікування онкологічних хворих. Так, наприклад, відбулася докорінна модернізація радіологічного корпусу з придбанням цифрових лінійних прискорювачів електронів останнього покоління для дистанційної та брахітерапевтичного апарата для внутрішньопорожнинної променевої терапії. Як наслідок цього, рівненські онкологи нині можуть забезпечити лікування онкологічних хворих відповідно до міжнародних стандартів та європейських протоколів. І саме завдяки цьому з кожним роком в Центрі клінічної онкології Рівненського обласного протипухлинного центру лікується все більше пацієнтів з інших областей України.

А також, і це є напевно найважливішим, головному лікарю вдалося підготувати цілу низку наступників, фахівців високого рівня, здатних у стінах нового протипухлинного центру повноцінно працювати з використанням новітнього високотехнологічного обладнання та сучасних лікувальних методик, визнаних у всьому світі. На сьогодні в установі підготовлена ціла плеяда висококваліфікованих онкохірургів, які досконало опанували технікою оперативних втручань при різній локалізації пухлинного процесу і які будь-якої миті здатні очолити ті чи інші структурні підрозділи закладу.

Історія дає нам надію на те, що заклад буде розвиватися й далі. Адже сучасна онкологія ставить перед нами нові завдання, медична реформа вимагає від нас напруженої роботи, аби в найближчій перспективі створити на базі протипухлинного центру сучасний інноваційний спеціалізований медичний заклад, у якому пацієнти отримуватимуть якісну медичну допомогу європейського рівня. На рівні керівництва області вже прийнято рішення
про дооснащення центру й добудову його нового корпусу, на базі якого планується ввести в дію пансіонатний корпус, аби перевести основні методи лікування зі стаціонарних на амбулаторні.

“В умовах сьогодення всі ці завдання є надзвичайно амбітними, вимагають величезних зусиль та коштів, а також напруженої праці всього колективу, але ми впевнено дивимося в майбутнє і твердо переконані в тому,
що нам все вдасться.”

- підсумував розмову Григорій МАКСИМ'ЯК.









На правах реклами