Ми у Facebook
21.05.2023, 19:20

Як позбавитися від бур'яну "снить"?

Снить - злісне бур'ян, що швидко розростається, який може завдати серйозної шкоди іншим рослинам. Сьогодні розповімо, як із ним боротися.
Зберігайте корисну статтю собі та діліться з друзями!

Насіння сности проростає дуже швидко і глибоко, причому за будь-яких погодних умов. Якщо бур'ян не контролювати, він легко заповнить весь ваш город.

Для боротьби зі сном важливий системний підхід! На постійній основі потрібно:
1. Механічно видаляти бур'ян, видираючи всі надземні частини, щоб не допустити цвітіння.

2. Проводити перекопування ділянок, де росте снить, акуратно видаляючи все коріння. Важливо робити це саме вилами або ручним культиватором, тому що лопата перерізатиме коріння рослини, стимулюючи їх активний розвиток.

3. Після цього вистилати поверхню землі агроволокном (щільність 100-120) та мульчувати органікою (скошеним газоном, соломою, керамзитом, гравієм, корою різної фракції).

4. Розкисляти ґрунт, оскільки снить любить кислі або слаболужні грунти. Для цього можна використовувати спеціальні препарати (КальцеГарден, вапнякове або доломітове борошно). Вносимо їх у ґрунт під перекопування навесні.

Якщо грунт дуже кислий, доломітове борошно можна вносити 1 раз на 2 роки. Якщо слаболужна - 1 раз на 5 років.

Цікавий факт: снить - їстівний бур'ян! У жодному разі не радимо експериментувати з незнайомими рослинами, але хочемо дізнатися про вашу думку. Напишіть, чи знали ви, що сниться їстівна?





На правах реклами