Ми у Facebook
22.05.2023, 07:35

Щоб відпочинок був у радість: Як вберегтися від укусів комарів

Нашестя мошки, комарів та інших "кровососів" це типова проблема теплої пори року. Як відлякувати цих комах, чим захищатися, читайте в матеріалі "ОГО".
Аптечні та косметичні засоби

Найпростіший спосіб і доволі ефективний - це купити собі звичайний спрей/лосьйон від комарів, підійде й автоматичний аналог - електрофумігатор.

В літню пору ці продукти користуються підвищеним попитом у магазинах, тож запасатися ним потрібно заздалегідь. Є можливість придбати товар через інтернет. Вартість таких продуктів коливається від 50 до 300 і більше гривень.

Ефірні олії

Підійдуть аромати ялівцю та інших хвойних, лимонної трави (цитронелли), цитрусових, нагідок, матіоли, анісу, черемхи, валер’янки, горобини, волоських горіхів, евкаліпту, кедру. Ціна за одну баночку олійки починається від 30 грн і більше.

Домашній лосьйон від комарів

У пляшці з розпилювачем на 250 мл слід змішати: 120 мл яблучного оцту; 100 мл води; 100 крапель ефірної олійки цітронелли; 50 крапель ефірної олійки евкаліпта лимонного; 50 крапель гвоздичної олійки. Перед нанесенням на шкіру потрібно струсити баночку та для перевірки на алергію спершу випробувати її на невеликій ділянці тіла.

Правильно підібраний одяг

Якщо ви зібрались на природу, пам’ятайте - найкращий захист від комарів - це правильно підібраний одяг. Це має бути вбрання зі світлої щільної тканини, з довгими рукавами та закриті штани - щоби відкритого тіла було мінімум.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ