23.05.2023, 09:10
Що можна зробити з винограду?
Виноград – це не тільки смачний та корисний фрукт, який можна із задоволенням їсти прямо з гілки, але й відмінний інгредієнт для приготування різноманітних страв, десертів та напоїв.
Ось список того, що можна приготувати:
• салат з виноградом, горіхами та сиром;
• салат з виноградом та куркою;
• виноградний соус;
• виноградний пиріг;
• желе із винограду;
• мармелад із винограду;
• щербет із винограду;
• виноградне варення;
• виноградний сік;
виноградне вино.
Розкажемо, як зробити найсмачніше виноградне варення!
Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:
Червоний виноград без кісточок – 750 г
Сахар – 500 г
Вода – 100 мл
Кислота лимонна - ч. л.
Приготування:
1. Воду ставимо на вогонь, додаємо цукор і варимо, доки він не розчиниться.
2. Виноград промиваємо, відокремлюємо ягоди від гілочок і відбираємо на варення лише цілі та незіпсовані ягоди.
3. Додаємо ягоди в киплячий сироп, знову доводимо до кипіння та варимо 5 хвилин на середньому вогні. Потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
4. Охолоджене варення повертаємо на вогонь, після закипання варимо ще 5 хвилин і знову даємо повністю охолонути.
5. Стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
6. Варення знову доводимо до кипіння, додаємо лимонну кислоту та варимо 5 хвилин.
7. Гаряче варення розкладаємо по банках і закочуємо кришками. Перевертаємо банки вгору дном і залишаємо остигати, накривши їх одеялом.
Приємного Вам чаювання!
• салат з виноградом, горіхами та сиром;
• салат з виноградом та куркою;
• виноградний соус;
• виноградний пиріг;
• желе із винограду;
• мармелад із винограду;
• щербет із винограду;
• виноградне варення;
• виноградний сік;
виноградне вино.
Розкажемо, як зробити найсмачніше виноградне варення!
Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:
Червоний виноград без кісточок – 750 г
Сахар – 500 г
Вода – 100 мл
Кислота лимонна - ч. л.
Приготування:
1. Воду ставимо на вогонь, додаємо цукор і варимо, доки він не розчиниться.
2. Виноград промиваємо, відокремлюємо ягоди від гілочок і відбираємо на варення лише цілі та незіпсовані ягоди.
3. Додаємо ягоди в киплячий сироп, знову доводимо до кипіння та варимо 5 хвилин на середньому вогні. Потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
4. Охолоджене варення повертаємо на вогонь, після закипання варимо ще 5 хвилин і знову даємо повністю охолонути.
5. Стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
6. Варення знову доводимо до кипіння, додаємо лимонну кислоту та варимо 5 хвилин.
7. Гаряче варення розкладаємо по банках і закочуємо кришками. Перевертаємо банки вгору дном і залишаємо остигати, накривши їх одеялом.
Приємного Вам чаювання!
Інші статті рубрики:
Депутат, який підірвав гранати у сільраді, отримав довічне позбавлення волі
Завдяки СБУ та прокуратурі довічне позбавлення волі отримав депутат, який підірвав гранати під час засідання сільради на Закарпатті.
переглядів: 160
Реформа госпітальних округів: Куди тепер везтимуть пацієнтів в критичному стані
Із січня 2025 року маршрути транспортування екстреної медичної допомоги будуть змінені.
переглядів: 183
В Україні посилять безпеку в школах: Рада ухвалила новий законопроєкт
Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №11543 у першому читанні, який передбачає запровадження обов’язкових заходів безпеки в закладах загальної середньої освіти.
переглядів: 178
Зміни у зимовому розкладі Укрзалізниці: нові рейси до Карпат і Харкова
В новому графіку руху на 2025 рік пасажири отримають кілька важливих новинок.
переглядів: 183
У Рівному відкриють меморіальну дошку в пам'ять про Ярослава Гранітного
Завтра, 22 листопада, о 8:50 на фасаді Рівненського ліцею №8 відбудеться відкриття дошки пам'яті загиблому Герою Ярославу Гранітному
переглядів: 338