Ми у Facebook
23.05.2023, 09:10

Що можна зробити з винограду?

Виноград – це не тільки смачний та корисний фрукт, який можна із задоволенням їсти прямо з гілки, але й відмінний інгредієнт для приготування різноманітних страв, десертів та напоїв.
Ось список того, що можна приготувати:
• салат з виноградом, горіхами та сиром;
• салат з виноградом та куркою;
• виноградний соус;
• виноградний пиріг;
• желе із винограду;
• мармелад із винограду;
• щербет із винограду;
• виноградне варення;
• виноградний сік;
виноградне вино.

Розкажемо, як зробити найсмачніше виноградне варення!

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!

Інгредієнти:

Червоний виноград без кісточок – 750 г
Сахар – 500 г
Вода – 100 мл
Кислота лимонна - ч. л.

Приготування:

1. Воду ставимо на вогонь, додаємо цукор і варимо, доки він не розчиниться.
2. Виноград промиваємо, відокремлюємо ягоди від гілочок і відбираємо на варення лише цілі та незіпсовані ягоди.
3. Додаємо ягоди в киплячий сироп, знову доводимо до кипіння та варимо 5 хвилин на середньому вогні. Потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
4. Охолоджене варення повертаємо на вогонь, після закипання варимо ще 5 хвилин і знову даємо повністю охолонути.
5. Стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
6. Варення знову доводимо до кипіння, додаємо лимонну кислоту та варимо 5 хвилин.
7. Гаряче варення розкладаємо по банках і закочуємо кришками. Перевертаємо банки вгору дном і залишаємо остигати, накривши їх одеялом.

Приємного Вам чаювання!





На правах реклами