23.05.2023, 09:10
Що можна зробити з винограду?
Виноград – це не тільки смачний та корисний фрукт, який можна із задоволенням їсти прямо з гілки, але й відмінний інгредієнт для приготування різноманітних страв, десертів та напоїв.
Ось список того, що можна приготувати:
• салат з виноградом, горіхами та сиром;
• салат з виноградом та куркою;
• виноградний соус;
• виноградний пиріг;
• желе із винограду;
• мармелад із винограду;
• щербет із винограду;
• виноградне варення;
• виноградний сік;
виноградне вино.
Розкажемо, як зробити найсмачніше виноградне варення!
Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:
Червоний виноград без кісточок – 750 г
Сахар – 500 г
Вода – 100 мл
Кислота лимонна - ч. л.
Приготування:
1. Воду ставимо на вогонь, додаємо цукор і варимо, доки він не розчиниться.
2. Виноград промиваємо, відокремлюємо ягоди від гілочок і відбираємо на варення лише цілі та незіпсовані ягоди.
3. Додаємо ягоди в киплячий сироп, знову доводимо до кипіння та варимо 5 хвилин на середньому вогні. Потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
4. Охолоджене варення повертаємо на вогонь, після закипання варимо ще 5 хвилин і знову даємо повністю охолонути.
5. Стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
6. Варення знову доводимо до кипіння, додаємо лимонну кислоту та варимо 5 хвилин.
7. Гаряче варення розкладаємо по банках і закочуємо кришками. Перевертаємо банки вгору дном і залишаємо остигати, накривши їх одеялом.
Приємного Вам чаювання!
• салат з виноградом, горіхами та сиром;
• салат з виноградом та куркою;
• виноградний соус;
• виноградний пиріг;
• желе із винограду;
• мармелад із винограду;
• щербет із винограду;
• виноградне варення;
• виноградний сік;
виноградне вино.
Розкажемо, як зробити найсмачніше виноградне варення!
Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:
Червоний виноград без кісточок – 750 г
Сахар – 500 г
Вода – 100 мл
Кислота лимонна - ч. л.
Приготування:
1. Воду ставимо на вогонь, додаємо цукор і варимо, доки він не розчиниться.
2. Виноград промиваємо, відокремлюємо ягоди від гілочок і відбираємо на варення лише цілі та незіпсовані ягоди.
3. Додаємо ягоди в киплячий сироп, знову доводимо до кипіння та варимо 5 хвилин на середньому вогні. Потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
4. Охолоджене варення повертаємо на вогонь, після закипання варимо ще 5 хвилин і знову даємо повністю охолонути.
5. Стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
6. Варення знову доводимо до кипіння, додаємо лимонну кислоту та варимо 5 хвилин.
7. Гаряче варення розкладаємо по банках і закочуємо кришками. Перевертаємо банки вгору дном і залишаємо остигати, накривши їх одеялом.
Приємного Вам чаювання!
Інші статті рубрики:
Рецепт дзеркальної глазурі на паску: не кришиться та не липне
Традиційну білкову глазур на паски можна замінити желатиновою. Вона не кришиться, не тече і не липне, а ще має гарний дзеркальний вигляд.
переглядів: 2231
13 загиблих та понад 60 травмованих: Наслідки ракетної атаки по Чернігову
Серед потерпілих - двоє дітей.
переглядів: 456
Польські мітингувальники планують блокувати рух вантажівок на ПП "Корчова-Краківець"
Вже завтра, 18 квітня, польські страйкарі планують відновити блокаду перед пунктом пропуску "Корчова-Краківець".
переглядів: 401
Ворог вдарив по Чернігову: Що відомо про постраждалих
У середу, 17 квітня, росіяни завдали трьох ракетних ударів по Чернігову. "Прильоти" сталися майже в самісінькому центрі міста.
переглядів: 485
Сьогодні у Рівному відбудеться зустріч із Володимиром Шовкошитним
Рівняни мають змогу відвідати творчий вечір унікального українця.
переглядів: 542