Ми у Facebook
24.05.2023, 13:21

Вікторія ПОКОЄВЧУК: “Центр ПМСД “Ювілейний” – територія здоров’я рівнян!”

Центр первинної медико-санітарної допомоги “Ювілейний” гідно прийняв нові виклики, нові завдання та нові випробування, які постали у 2022 році.

Щоденна наполеглива робота та ефективний менеджмент керівника медичного закладу Вікторії ПОКОЄВЧУК, яка разом зі своєю командою невпинно працює над покращенням якості надання первинної медичної допомоги, впровадженням та удосконаленням інформаційних технологій в закладі, забезпеченням безперервного навчання та розвитку працівників, впевнено виводить Центр ПМСД “Ювілейний” на якісно новий рівень медичного закладу.


Для підтримки вразливих груп населення та надання допомоги людям, які постраждали від військової агресії росії проти України команда закладу на чолі з керівником Вікторією ПОКОЄВЧУК працює в нових грантових програмах Проєкту USAID “Підтримка реформи охорони здоров’я”.

У червні 2022 р. Центр ПМСД “Ювілейний” – один з шести переможців з медичних закладів України в конкурсі Грантового проєкту USAID “Підтримка забезпечення соціально-психологічної та медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам, які постраждали від війни росії проти України”. Мультидисциплінарною командою закладу, в рамках участі в проєкті, забезпечено психологічну підтримку, медичну допомогу, супровід соціального працівника при вирішенні побутових потреб та отриманні гуманітарної допомоги людям, які змушені були покинути свої домівки через військову агресію росії та на сьогодні проживають у м.Рівному.

За рік у закладі підготовлено сховище для укриття пацієнтів та працівників, яке забезпечено джерелами безперервного живлення.

Не зупиняємося в покращенні умов перебування пацієнтів та медичних працівників у закладі: новий дах та утеплення амбулаторії “Пересопницька”, благоустрій території амбулаторії №4 за кошти Громадського бюджету, проведення ремонтів кабінетів та зон очікування.

Центр ПМСД “Ювілейний” став одним з небагатьох медичних закладів в Україні, в якому з’явилася унікальна можливість також і медичним працівникам отримати психологічну допомогу та підтримку для профілактики професійного вигорання.

У листопаді 2022 р. Центр ПМСД “Ювілейний” – один з переможців у конкурсі Грантового проєкту USAID “Впровадження моделі мультидисциплінарного підходу щодо надання медичних, соціальних та психологічних послуг вразливим групам”. І знову команда закладу активно працює над удосконаленням та розширенням переліку послуг і допомоги пацієнтам з вразливих груп, а це і літні люди 70 років і старше, і вагітні та жінки, що годують грудьми, і мами з немовлятами, і люди з інвалідністю та ті, що потребують безперервного медичного догляду, і люди, що постраждали через війну та зазнали психологічної травми, та багато інших, що потребують не тільки медичної допомоги, а й психологічної підтримки та допомоги у вирішенні соціальних питань та надає всю необхідну допомогу, консультує та, у взаємодії з психологом, органами соціального захисту та волонтерськими організаціями, допомагає комплексно задовольнити потреби тих людей, хто дійсно найбільше потребує посиленої уваги з боку системи охорони здоров’я та держави.

Безперервне навчання та професійний розвиток медичного персоналу – одні з найважливіших напрямків у діяльності Центру ПМСД “Ювілейний”.

Другий рік поспіль у закладі впроваджується пілот “Медсестра з розширеними повноваженнями” від Україно-швейцарського проєкту “Розвиток медичної освіти”. Медичні сестри та навіть лікарі активно долучені до сучасних освітніх активностей та освітніх заходів від Проєкту для розвитку та удосконалення своїх професійних навичок.

Протягом 2022 р. медичні сестри взяли участь у практичному тренінгу з тактичної медицини, серії онлайн-зустрічей з психологом щодо особливостей надання медичної допомоги у стресових ситуаціях, онлайн-вебінарах щодо актуальних питань з дистанційного консультування пацієнтів з цукровим діабетом, бронхіальною астмою, ХОЗЛ, артеріальною гіпертензією у воєнний час та ін., які підготувала та провела медичним сестрам команда тренерів від Асоціації сімейної медицини України.



Як результат ефективного впровадження пілотного проєкту, в Центрі ПМСД “Ювілейний” започатковано самостійний прийом медичних сестер, під час якого здійснюється консультування пацієнтів з хронічними хворобами, вимірювання артеріального тиску, глюкометрія, пульсоксиметрія, ЕКГ, скринінгове анкетування та проведення санітарно-освітньої роботи з профілактики захворювань.

П’ять медичних сестер отримали електронні ключі та самостійно консультують пацієнтів з внесенням даних до медичної документації в ЕСОЗ.
Розвиваючи свої професійні компетенції, медичні сестри, які є учасницями проєкту, не тільки вчаться у найкращих тренерів України, а й самі проводять освітні заходи, де навчають колег – медичних сестер – знань та вмінь медичної сестри з розширеними повноваженнями.



Головний лікар Вікторія ПОКОЄВЧУК: “Для того, щоб ставати кращими, надзвичайно важливим є зворотний зв'язок нашого медичного центру з відвідувачами та працівниками закладу. Нам важливо чути своїх пацієнтів, враховувати всі їхні побажання. Ми цікавимося потребами та думкою працівників і всі разом будуємо цей міст довіри між пацієнтом та медичним закладом для спільного збереження найціннішого – здоров’я та життя кожної людини. Наше завдання – максимально зробити все для того, щоб кожен відвідувач та пацієнт безпечно отримав кваліфіковану та якісну медичну допомогу, отримав підтримку та надію від лікаря та медсестри, залишився задоволеним відвідуванням закладу та був впевненим, що, при потребі, – медична допомога завжди поруч”.








На правах реклами