Ми у Facebook
22.04.2023, 07:21

Рівнянки, які народять дитину у Польщі, зможуть оформити допомогу, не виїжджаючи в Україну

Українки, які народили дитину за межами України, зможуть оформити допомогу при народженні дитини не приїжджаючи додому.

Кабінет міністрів України ухвалив комплексну постанову Мінсоцполітики, згідно з якою батьки, чия дитина народилася за кордоном під час війни, можуть подати документи на отримання допомоги дистанційно.

У Міністерстві реінтеграції зазначили, що батьки, які тимчасово виїхали за кордон у зв’язку з військовими діями на території України та у яких в цей період народилася дитина поза межами України, можуть подати необхідні документи на оформлення допомоги при народженні дитини дистанційно.

Раніше громадянкам України, які народили дитину поза межами України, дозволялося подавати на допомогу при народженні дитини лише після повернення в Україну. Для цього потрібно було особисто з’явитися до відповідного органу соціального захисту населення в Україні та подати особисте звернення до органу соціального захисту населення.

Згідно з даною постановою, один з батьків, який тимчасово перебуває за межами України, може надіслати необхідні документи до органу соціадьного захисту за місцем реєстрації.

Важливо! До заяви на отримання допомоги слід додати документи, що засвідчують народження дитини, видані відповідними органами країни перебування.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ