Ми у Facebook
18.05.2023, 19:17

Мешканців та гостей Ос­трозь­кої те­ри­то­рі­аль­ноїх гро­мади на Рівненщині просять просять не наближатися до Хмельницької АЕС

Служ­ба фі­зич­но­го за­хис­ту та за­гін ві­дом­чої во­єні­зо­ва­ної охо­ро­ни ВП Хмельницька АЕС звернулися до мешканців та гостей сусідніх територіальних громад з проханням не відвідувати санітарно-захисну зону навколо станції без особливих на те причин, а також не фотографувати АЕС.
Прохання стосується перш за все Нетішинської, Славутської, Ізяславської, Плужненської та Острозької територіальних громад, які є сусідами Хмельницької АЕС, і спричинене проведенням спе­ці­аль­них охо­рон­них за­хо­дів, у то­му чис­лі вій­сько­во­го ха­рак­те­ру, внас­лі­док вве­ден­ня на всій те­ри­то­рії кра­їни во­єн­но­го ста­ну.

Щоб уникнути непорозумінь, просимо утриматися від прогулянок в межах зазначеної території та фотографування об’єктів, які входять до складу ВП «Хмельницька АЕС» (промисловий майданчик атомної електростанції, територія бризкальних басейнів, станція знезалізнення питної води, навчально-тренувальний центр тощо),
— на­го­ло­шу­ють у Хмель­ницькій А­ЕС.

У Рівному планують облаштувати платні парковки: скільки коштуватиме законна стоянка

Утриматись також просять від прогулянок та влаштувань місць відпочинку навколо технологічної водойми (водосховища) ВП ХАЕС, особливо в районі дамби.

Важливо! Громадян, які стали свідками появи в межах санітарно-захисної зони невідомих осіб, які викликають підозру, просимо повідомити за телефонами: 067 381 06 95 (загін відомчої воєнізованої охорони), або 067 250 68 74 (служба фізичного захисту ВП ХАЕС).

Вод­но­час служ­ба на­га­дує про за­бо­ро­ну фо­то-, ві­де­офік­са­ції та неп­ри­пус­ти­мість по­ши­рен­ня у со­ці­аль­них ме­ре­жах чи за­галь­но­дос­тупних ча­тах ін­форма­ції про:

- особовий склад, озброєння, військову техніку, їхню кількість та стан;
переміщення та розгортання наших військ, їхні координати і місця розташування;
- системи охорони та оборони об’єктів і засоби захисту особового складу;
зниклі або збиті літаки (літальні апарати) та пошуково-рятувальні операції;
результати ракетних (повітряних) атак ворога, руйнування, знищення інфраструктурних об’єктів;
- стан та режими роботи енергетичного обладнання виробників електроенергії;
технологію мереж, межі охоронних зон та технічні характеристики об’єктів;
завантаженість трансформаторних підстанцій, кількість трансформаторів та їхній тип;
- лінії електропередач, їхню потужність, нумерацію опор, переріз провідників тощо;
- персональні дані співробітників енергетичного сектору із зазначенням конкретного місця роботи та службових обов’язків.

Мешканців Рівненщини попереджають про підвищену пожежну небезпеку

Наведену вище інформацію варто обговорити з дітьми та пояснити для них необхідність дотримання зазначених обмежень з метою забезпечення безпеки ВП ХАЕС, як об’єкта критичної інфраструктури, та уникнення непорозумінь з особовим складом (персоналом) підрозділів, які виконують бойові завдання з охорони й оборони ядерної установки та об’єктів її життєзабезпечення.





На правах реклами