Як правильно зберігати крупи: лайфхаки для кухні
1. Перевірка у магазині.
Перший крок - придивитися до крупи ще в магазині. Зверніть увагу на стан крупи. Якщо вона злиплася або ви бачите чорні плямки серед зерен - ні в якому разі не купуйте такий продукт. Стан круп легко перевірити в прозорих пакетах, а ось в картонних коробках або паперових пакетах, на жаль, ви цього зробити не зможете. Все, що вам залишається - це подивитися на дату випуску, а також перевірити рекомендований термін зберігання крупи.
2. Огляд вдома.
Купивши додому нову крупу, обов'язково перевірте її. На перший погляд вона може здатися чистою, але навіть в ній можуть жити личинки. Щоб знешкодити всю живність, взимку ви можете просто винести крупи на балкон на кілька днів. Також можна скористатися мікрохвильовою піччю і прожарити крупу протягом п'яти хвилин. Ці маніпуляції ніяк не вплинуть на смак та властивості круп.
3. Правильне зберігання.
Не варто зберігати крупу і борошно в поліетиленових пакетах. Адже там вони можуть придбати неприємний присмак і запах. Найкраще місце для зберігання різноманітних круп і борошна - це скляні контейнери або банки. Кришки або пробки в них повинні щільно прилягати до основи банок. Для більш зручного зберігання варто вибирати прямокутні або квадратні контейнери, які будуть займати мінімальну кількість вільного місця в кухонному шафці.
Отже, якщо ви любите створювати запаси круп у себе вдома, обов'язково придбайте герметичну тару і раз на місяць-два перевіряйте свої крупи на наявність комах.

Ірина Чепурна: “Ми максимально якісно виконуємо свою роботу, аби наші дівчатка чудово виглядали”

Доглядові процедури сьогодні набирають небаченої популярності. Коли іще ми були так близько до того, щоб вмить змінити свою зовнішність на краще: прибрати зайві недоліки з обличчя, додати об’єму губам? Косметологиня Ірина ЧЕПУРНА розповідає для журналу “РІВНЯНИ”, як це та інше можна зробити в її салоні. Переконує: красивою бути легко.
переглядів: 238
Ароматні гостренькі помідори на зиму - саме з картоплею!

Помідори по-корейськи на зиму. Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
переглядів: 222
4 червня: який сьогодні день та який кого вітати з іменинами?

Дізнайтеся, що святкує сьогодні увесь світ!
переглядів: 319
Що можна зробити з винограду?

Виноград – це не тільки смачний та корисний фрукт, який можна із задоволенням їсти прямо з гілки, але й відмінний інгредієнт для приготування різноманітних страв, десертів та напоїв.
переглядів: 311
Як швидко і легко очистити руки від землі та зелені?

Мило не завжди може впоратися із забрудненнями на руках, які залишаються після прополювання грядок та інших робіт на городі.
переглядів: 317