Ми у Facebook
31.05.2023, 16:30

Смачно та недорого: Тарт татен з молодою картоплею – незвичайний рецепт

Начинка з картоплею починає готуватись у чавунній сковороді, в ній же тарт татен запікатиметься. До картоплі додайте трохи бринзи або фети. Додаємо до нього обсмажену цибулю, часник і трохи бринзи.
Тарт татен з молодою картоплею

Інгредієнти для тіста:

160 г борошна;
60 г вершкового масла, добре охолодити, порізати кубиками;
80 г сметани;
1/2 ч. л. солі.

Для пирога:

600 г дрібної молодої картоплі, добре помити;
2 середні цибулини, почистити, нарізати півкільцями;
1 ч. л. цукру;
60 г вершкового масла, порубати;
4 ст. л. олії;
1 головка часнику, почистити;
100 г фети чи бринзи;
сіль, свіжомелений перець.

У чашу блендера помістити борошно, сіль та вершкове масло. Добре розтерти все разом. Якщо блендера немає, у глибокій мисці розтерти борошно та сіль з маслом.
Додати сметану та ще раз збити до утворення великих грудок. Тісто обім'яти і загорнути в харчову плівку. Поставити в холодильник.
Молоду картоплю відварити у підсоленій воді, відцідити.
У середній сковороді розігріти 30 г вершкового масла, додати цибулю, посолити за смаком і додати цукор. Добре вимішати та смажити на повільному вогні до золотавого кольору.
Тісто дістати з холодильника, не надто тонко розкачати на присипаній борошном поверхні та вирізати коло відповідно до діаметру сковороди.
Духовку розігріти до 190 градусів з конвекцією.
Сковорідку, в якій запікатимете пиріг, поставити на середній вогонь. Додати масло та картоплю, трохи підрум'янити її.
Викласти зубчики часнику між картоплинами. Посолити за смаком.
Рівномірно розкласти цибулю і викласти сир.
Вимкнути вогонь, по поверхні начинки розкласти решту вершкового масла.
Акуратно викласти на картоплю тісто, обережно притискаючи його руками, щоб уся картопля була накрита.
Випікати 30-35 хвилин. Тісто має підрум'янитися.
Дістати пиріг з духовки, накрити сковороду тарілкою та обережно перевернути пиріг на тарілку. Поперчити та подавати. Смачного!






На правах реклами