Ми у Facebook
02.06.2023, 19:35

Сезонні продукти червня: 6 легких і простих рецептів

Ми підготували для вас список сезонних продуктів червня, які ви з легкістю можете знайти на прилавках магазинів та супермаркетів та ще й за помірною ціною та приготувати з них цікаві страви.
1. Салат зі спаржею та полуницею

Що треба: 100 г спаржі, 50 г полуниці та 50 г волоських горіхів, по 1 ч.л лимонного соку та меду, 1 ст.л оливкової олії. А також дрібка солі, чорного перцю. Тертий пармезан — 50 г, листя салату.

Як приготувати:

Спаржу кинути в окріп на 2 хвилини та одразу злити воду. Потім обсмажити з половиною олії на сковорідці, щоби підрум’янилася. Порізати на 2–3 частини.

Горіхи подрібнити та обсмажити на сухій сковорідці. Полуницю розрізати на 4 частини. Приготувати заправу: перетерти мед, олію та сік лимона, додати спеції.

Змішати заправку зі спаржею, полуницею, пармезаном. Викласти всі компонент на тарілку, вкриту листям салату. Посипати зверху смаженими горіхами.

2. Сирні кекси з черешнею

Що треба: 200 г сиру, 100 г черешні, 3 ст.л цукру та 5 ст.л борошна, 1 яйце. А також 2 ст.л манної крупи, 1 ч.л розтопленого масла, 20 г кунжуту і дрібка солі.

Як приготувати:

Поставте духовку розігріватися до 180 градусів. Черешні слід очистити від кісточок та засипати 2 ст.л цукру. Залиште в друшляку, щоби вони пустили сік. Тим часом, перебийте домашній сир міксером, поки він не стане маслянистим, а зернистість зникне. Додайте яйце, борошно, 1 ст.л цукру й сіль. Ще раз усе перебийте міксером. Ложкою перемішайте сирне тісто та черешні.

Формочки для кексів треба покрити всередині вершковим маслом, а масло присипати манною крупою. Потім помістити сирне тісто у формочки і прикрасити його зверху кунжутом. Випікати протягом 15–20 хвилин, залежно від розміру кексів.

3. Фаршировані кабачки із сиром та грибами

Молоді кабачки ще маленькі, а значить запечуться швидко та будуть соковитими. На 2 маленьких кабачків візьміть: 4 печериці, 100 г твердого сиру, половинку зубчика часнику, сіль та перець. А також 1 ст.л олії, 50 г консервованої кукурудзи.

Як приготувати:

Розігріти духовку до 200 градусів. Гриби почистити та нарізати дрібним кубиком, змішати з кукурудзою. Додати до них перетертий часник, спеції та половину олії.

Кабачки очистити від корінців, вичистити серцевину, щоби вийшли половинки у формі човників. Змастити їх олією, посолити. Помістити всередину гриби з кукурудзою. Сир натерти на маленькій тертці.

Поставити на деко, застелене пергаментом, човники з начинкою та випікати 10 хвилин. Потім посипати тертим сиром та випікати, поки на ньому не з’явиться золотиста скоринка.

4. Суп-пюре з огірка з горохом

Що треба: 4 огірки, 1 кабачок, 1 ч.л лимонного соку та 1 зубчик часнику. А також 100 г зеленого горошку, 1 ст.л олії та 50 г гарбузового насіння. Ще спеції: сіль, перець, імбир сушений. І трохи зелені — кріп та петрушка.

Як приготувати:

Огірки та кабачок очистити від шкірки, помістити в блендер. До них додати 50 мл води, часник, спеції та зелень. Перебити все в пюре та змішати ложкою з олією. Розлити в тарілки, зверху покласти по 2 ложки зеленого гороху і прикрасити гарбузовим насінням.

5. Закуска із зеленого горошку

На 200 г зеленого горошку треба: 20 г вершків жирних, 4–5 листочків м’яти, сушений імбир, сіль та чорний перець. А також гілочка базиліку.

Зелень треба подрібнити, змішати з горохом та спеціями, додати вершки. Перебити все міксером. А потім ще раз перетерти через сито, щоби зовсім не було грудочок чи зернистості.

Таку закуску можна намастити на канапки, подати до крекерів чи інших снеків. Їсти із сирими чи печеними овочами, сервірувати до м’яса.

6. Полуничний смузі з яблуком

І наостанок — простий напій, який можна вживати на сніданок чи між сніданком та обідом. Він дозволяє ненадовго підкріпитися та набратись енергії. Звісно, головна якість — він надзвичайно смачний.

Варіант 1: 50 г полуниці, 1 яблуко, 2–3 листочки базиліку, 100 мл води та 5 мл лимонного соку. Яблуко очистити від серцевини та шкірки, усі компоненти покласти в чашу блендера та перебити в однорідний напій.

Варіант 2: 100 г полуниці, 2–3 листочки м’яти, 1 ч.л лимонного соку та 0,5 ч.л меду, 100 мл води і 1 банан. Очистити фрукти, помістити всі компоненти в чашу блендера та перебити в однорідний напій.

Варіант 3: який найкраще підійде до сніданку. На 100 г полуниці візьміть 100 мл молока, 50 г вівсяних пластівців, 1 ч.л меду та половину банана. У блендері ретельно перебийте пластівці з молоком. Потім додайте решту компонентів та ще раз перебийте все в однорідний напій.





На правах реклами