Ми у Facebook
07.06.2023, 10:33

Державні зради, колаборанти та прихильники РФ будуть покарані - Рівненська ОДА

У Рівненській області відбувся брифінг, присвячений діяльності Управління Служби безпеки України (СБУ) в регіоні щодо виявлення і притягнення до відповідальності осіб, які сприяли агресії Російської Федерації проти України.
Захід проводили речниця Управління СБУ в Рівненській області Анна Свінціцька-Савчук та директор департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій ОДА Олександр Поліщук.

Анна Свінціцька-Савчук повідомила про результати виявлення злочинців, чиї дії сприяли російській агресії. З початку року УСБУ в Рівненській області порушено кримінальні провадження та висунуто підозру наступним особам: 6 особам - за вчинення державної зради, 8 особам - за колабораційну діяльність, 3 особам - за несанкціоноване поширення інформації про ЗСУ та 8 особам - за незаконне переміщення ухилянтів від мобілізації через державний кордон.

Зараз проводяться заходи для забезпечення судового розгляду дій цих осіб та їх притягнення до відповідальності. Одна особа, яка закликала до насильницького захоплення державної влади, вже була засуджена. Крім того, підозра була висунута 13 особам (засуджено - 9), які виправдовували російську агресію, та 19 особам (засуджено - 14), які поширювали комуністичну символіку.

Серед найгучніших затримань, які здійснили співробітниками СБУ в Рівненській області, варто виділити наступні випадки:

Затримання громадянина Республіки Білорусь, який був завербований співробітником білоруського КДБ та займався розвідувально-підривною діяльністю проти України. Він обходив прикордонну територію та спостерігав за переміщенням Сил оборони.
Затримання російського шпигуна у місті Рівне, який намірювався здійснити диверсію на одному з об'єктів транспортної інфраструктури регіону. Він також передавав координати дислокації одного з підрозділів Збройних Сил України представнику російських спецслужб. Завдяки своєчасним заходам співробітників СБУ регіону були виявлені злочинні плани диверсанта, і підриву одного з об'єктів критичної інфраструктури області запобігли .

На брифінгу речниця Управління СБУ в Рівненській області також наголосила на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали, що стосуються діяльності Сил оборони, переміщень військової техніки, роботи протиповітряної оборони та наслідків ворожих обстрілів. Вона нагадала громадянам про необхідність користуватися офіційними та перевіреними джерелами інформації, звертати увагу на дату публікації матеріалу, читати повні тексти новин і не піддаватися впливу емоційних матеріалів. Також було заохочено уникати поширення дезінформації та звертати увагу на неточності у текстах. Речниця підкреслила, що окупанти не змогли взяти Україну зброєю, тому вони намагаються дезінформувати українців. Вона попередила, що контент, створений ворогом, є частиною інформаційно-психологічної війни та координується спецслужбами Росії.

Служба безпеки України на Рівненщині продовжує активно розкривати осіб, які відкрито прославляють дії російських загарбників і публічно заперечують збройну агресію Росії на території України. Речниця закликала громадян, якщо вони помітили особу, чиї дії можуть свідчити про причетність до протиправної діяльності або підвищений інтерес до військових об'єктів та критичної інфраструктури, повідомляти на вказані контакти: t.me/stop_russian_war_bot. Також було звернення до мешканців регіону, які мають вуличні веб-камери, припинити трансляції в режимі реального часу, оскільки ці відео можуть бути використані окупантами для обстрілу українських міст.

На завершення брифінгу Анна Свінціцька-Савчук підкреслила, що найефективнішим заходом протидії дезінформації ворога є свідоме та обережне сприйняття інформації, використання достовірних джерел і перевірка фактів. Вона закликала громадян не піддаватися маніпуляціям та активно протидіяти дезінформації, що може загрожувати національній безпеці.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ