Ми у Facebook
11.06.2023, 19:40

Непросте абрикосове варення - готуємо

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:

Абрикоси – 3 кг
Цукор - 2,5 кг
Апельсин – 1 шт.
Лимон – 1 шт.

Приготування:

1. Відбраковуємо абрикоси, що підгнили. Хороші екземпляри миємо та просушуємо на рушник.
2. Розрізаємо абрикоси на половинки та прибираємо кісточки в окрему ємність. Половинки складаємо в таз.
3. Апельсин і лимон миємо, нарізаємо та пропускаємо через м'ясорубку. Суміш, що вийшла, відправляємо до абрикосів і додаємо цукор. Ретельно перемішуємо, струшуємо таз і залишаємо на пару годин, щоб абрикоси дали сік.
4. Тепер розколюємо абрикосові кісточки та дістаємо ядра.
5. Ставимо таз на вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо, помішуючи та збираючи пінку. Щоб варення було густе та темне: 15-20 хвилин від початку кипіння, рідке та світле: 5-10 хвилин. Після цього знімаємо з вогню і даємо відпочити 8-12 годин.
6. Далі знову ставимо таз на маленький вогонь, доводимо до кипіння. Варимо, помішуючи,як і знову відправляємо «відпочивати» на 8-12 годин.
7. Ставимо варення на вогонь втретє. Поки воно закипає, стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас способом.
8. Коли варення закипіло, додаємо до нього ядра кісточок і варимо, помішуючи, 5-15 хвилин.
Як перевірити чи готове варення: капнути охолоджений сироп на ніготь - якщо не розтікається, значить готово.
9. Гаряче варення розливаємо по банках, закочуємо їх та укутуємо. Залишаємо так до повного остигання.

Приємного Вам чаювання!





На правах реклами