Ми у Facebook
13.06.2023, 13:27

Розпочалась Петрівка: Як провести піст перед великим святом

Петрівка — перший багатоденний піст літа, який розпочинається через неділю після Трійці, завжди у понеділок, а завершується напередодні свята Петра і Павла.
Віряни проводять піст із покорою, радістю та смиренням до Господа. Петрівка — не суворий піст. Святий Петро вважається покровителем рибалок, тому в період посту можна вживати рибу та продукти рослинного походження в усі дні, крім середи та п'ятниці. Впродовж Петрового посту заборонено їсти м'ясо, молочні продукти та яйця, пити алкогольні напої.

Рекомендації щодо харчування у Петрів піст:

Понеділок: будь-які гарячі страви, які готуються без використання олії;

Вівторок: можна додати до раціону страви з грибів та риби, а також олію;

Середа: найсуворіший день посту, допускається лише сухоїдіння;

Четвер: дозволені риба та морепродукти;

П'ятниця: найсуворіший день посту, допускається лише сухоїдіння;

Субота: допустимі страви з риби, грибів на олії;

Неділя: риба та інші пісні гарячі страви з додаванням олії.


Не рекомендується дотримуватися суворих обмежень в харчуванні дітям, вагітним жінкам, молодим мамам, хворим та літнім людям, а також тим, хто займається важкою фізичною працею.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ