Ми у Facebook
25.06.2023, 18:40

Огірки в гострому томатному соусі - рецепт

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:

Огірки – 4,5 кг
Часник – 180 г
Томатна паста – 150 г
Олія соняшникова – 250 мл
Цукор – 150 г
Сіль – 3 ст. л.
Оцет 6% - 150 мл
Паприка гостра – 1 год.
Перець чорний мелений – 1 ст. л.

Приготування:

1. Огірки ретельно промиваємо та замочуємо у холодній воді на 1-2 години. Потім зрізаємо кінчики. Розрізаємо огірки навпіл і залежно від розміру нарізаємо на 2 або 4 частини вздовж. Часник пропускаємо через прес.
2. Змішуємо всі інгредієнти (крім оцту) і добре перемішуємо. Ставимо на помірний вогонь, постійно помішуючи.
3. Через 30 хвилин пробуємо соус: він має бути гострим, в міру солоним і в міру солодким. Гасимо ще 15 хвилин і додаємо оцет. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо на 15 хвилин настоятися.
4. Розкладаємо огірки у підготовлені стерилізовані банки, заливаємо соус та ставимо банки на стерилізацію на 25-30 хвилин.
5. Закриваємо банки, перевертаємо та залишаємо до повного остигання.

Приємного вам апетиту!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини