Ми у Facebook
30.06.2023, 08:00

Огірки як бочкові: Як заквасити овочі вдома

Огірочки, приготовані за цим рецептом, відмінно підійдуть для олів'є, вінегрету, солянки та й до будь якого гарніру.
У міру кислі, хрусткі, та й готуються дуже просто. У рецепті немає оцту і лимонної кислоти, готуються вони шляхом попереднього заквашування.

На одну трьох літрову банку нам знадобиться:

- огірки 1, 5-1, 7 кг;
- сіль 4 ст. л. ;
- вода;
- суцвіття кропу 2-3 шт;
- листя хрону 2 шт;
- часник -2-3 шт;
- щириця (амарант) -2-3 шт;

Спосіб приготування :

Ретельно промийте огірочки. Замочіть на 2-3 години в холодній воді. Всю зелень добре промийте, дайте стекти воді.

Покладіть щирицю на дно чистої банки, разом з зеленню та часником, зверху огірочки. Насипте в банку 2 ст. л солі і залийте холодною водою, зверху накрийте пластиковою кришкою (не закривайте її, а лиш прикрийте). Поставте банку в глибоку миску, приберіть в прохолодне приміщення на три доби.

В результаті бродіння вода витікатиме. Через три доби, воду злийте і промийте огірки (прямо не витягуючи з банки) не менше трьох разів. Потім знову насипте 2 ст. л. солі і залийте огірки окропом, так щоб він потік через край горлечка. Відразу ж закатайте.

Банку укутайте до повного охолодження. Такі огірки можна закатувати і в 1,5 л банки, також як я описала вище, тільки солі беремо на банку не 4 ст. л. а 2 ст. л. Процес приготування той самий. Зберігаються такі огірки як в погребі, так і в умовах звичайної квартири.

Смачного!





На правах реклами