Ми у Facebook
27.06.2023, 12:15

Як правильно ліпити пельмені: всі секрети

Зараз в магазинах величезний вибір готових пельменів. Але, звісно, вони не можуть конкурувати з пельменями, яки зроблені своїми руками. В той же час це дуже кропітка робота, яка займає багато часу.

Давайте дізнаємось, як можна полегшити цю справу.

1. Зробіть звичайне пельменне тісто з борошна, води, яйця та солі. Розкачайте його довгою качалкою (використовуємо саме довгу качалку). Нарізаємо тісто.

27 червня – день пам’яті пророка Єлисея: що не можна робити

2. Товщина тіста повинна бути тонкою, але не настільки, щоб рвалось, тому тісто спочатку треба накрутити на скалку, а потім зі скалки тихесенько розкручуючи, поступово складайте тісто в “гармошку” неширокими, десь до 2-3 см смужками. Потім цю “гармошку” розріже на квадратики.

3. Тепер розгорніть ці квадратики і смужки, які ви отримали, складіть одна на одну та притрусіть борошном, щоб не зліпилися між собою.

4. Знову розріжте на квадратики. Кожен квадратик є основою одного пельменю. Тож приступаємо до ліплення.

Гороскоп на 27 червня для всіх знаків зодіаку: стережіться травм

5. Після того, як поклали в середину фарш, зігніть навпіл квадратик, притисніть та зігніть зверху. Тепер лишилось тільки скрутити пельмень на пальці.

Ще однією формою пельменів є трикутник, який теж ліпиться дуже швидко.


Ще рекомендуємо прочитати: Як позбутися мурах на городі та в саду: 10 народних засобів





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ