Ми у Facebook
03.07.2023, 11:00

Попелиця згине на раз: Народні способи боротьби зі шкідником

Урожай достигає на грядках, а тля (попелиця) справно поїдає листя культур? Не біда, шкідника можна знищити без хімії, за допомогою народних способів.
Використовуйте трави з гірким смаком і запахом, а саме чистотіл, полин і деревій. Відвари трав розводять з водою в співвідношенні 1: 2. На 10 л води необхідно 1 л відвару, так само в нього рекомендується додавати звичайне господарське мило, з розрахунком на 10 л розчину 40 г мила. Після того як Ваш розчин готовий, його необхідно процідити, після чого він готовий до обприскування.

Гіркий перець також дієвий засіб від тлі. 1 кг стручків подрібнити, кип’ятити годину в 10 л води в закритому емальованому відрі, відвар настоювати дві доби, після чого розлити по пляшках і щільно їх закупорити. Такий засіб можна зберігати ціле літо в прохолодному темному місці. Перед обприскуванням півсклянки розчинити у відрі води і додати 40 г господарського мила. Для обробки дерев дозу подвоїти.

Мильна вода це топ спосіб серед господарів. Для розчину підходить звичайне господарське мило. Розчинити у гарячій воді на 10 л води 100 г господарського мила, або 300 г дігтярного, охолодіть суміш і оприскуйте.

Кола чи пепсі, ще один засіб для боротьби з попелицею. Візьміть 2 л кока-коли або пепсі. Долийте 1 л води і обприскуйте листя. Попелиця відреагує на солодкий сік, який крім цукру містить ще й ортофосфорну кислоту. Остання згубно на неї діє, а рослини одержать ще і позакореневе підживлення. Якщо додати господарське або рідке мило, розчин буде краще триматися на рослині і утворюватиме плівку на тілі шкідника, не даючи йому дихати. Цим же солодким засобом можна вивести мурах, наливши його в мурашники.





На правах реклами