04.07.2023, 08:10
Варення «Мохіто» з кабачків - готуємо
Незвичайний та смачний рецепт ароматного варення з кисло-солодким смаком. Смаку кабачків ніхто й не відчує! Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:
Кабачки - 900 г
Цукор - 600 г
Лимон – 125 г
М'ята свіжа (листя) – 20 г
Приготування:
1. Кабачки миємо та обсушуємо паперовим рушником. Нарізаємо на маленькі кубики та відправляємо у посуд для варіння. Додаємо цукор, ретельно перемішуємо та залишаємо на 1,5-2 години, щоб кабачки пустили сік.
2. Потім ставимо каструлю на помірний вогонь і доводимо до кипіння постійно помішуючи. Як закипить, варимо на невеликому вогні 10-15 хвилин, забираючи пінку. Тепер залишаємо варення до повного остигання (2-3 години).
3. Після цього знову ставимо варення на помірний вогонь та доводимо до кипіння. Варимо на невеликому вогні, помішуючи, 10-15 хвилин. Знову остуджуємо.
4. Лимон ошпарюємо окропом і обсушуємо. Всю цедру знімаємо за допомогою дрібної тертки. М'якуш (без білої шкірки і без кісточок) нарізаємо кубиками. І додаємо разом з цедрою в варення, що охололо. Перемішуємо, доводимо до кипіння та варимо 15 хвилин.
5. Листя м'яти промиваємо та обсушуємо. Пропускаємо через блендер з додаванням охолодженого сиропу і додаємо суміш у варення. Перемішуємо та варимо ще 15 хвилин.
6. Розливаємо гаряче кабачкове варення по стерилізованих банках. Щільно закриваємо їх кришками та перевертаємо. Укутуємо і залишаємо до повного остигання.
Приємного Вам чаювання!
Кабачки - 900 г
Цукор - 600 г
Лимон – 125 г
М'ята свіжа (листя) – 20 г
Приготування:
1. Кабачки миємо та обсушуємо паперовим рушником. Нарізаємо на маленькі кубики та відправляємо у посуд для варіння. Додаємо цукор, ретельно перемішуємо та залишаємо на 1,5-2 години, щоб кабачки пустили сік.
2. Потім ставимо каструлю на помірний вогонь і доводимо до кипіння постійно помішуючи. Як закипить, варимо на невеликому вогні 10-15 хвилин, забираючи пінку. Тепер залишаємо варення до повного остигання (2-3 години).
3. Після цього знову ставимо варення на помірний вогонь та доводимо до кипіння. Варимо на невеликому вогні, помішуючи, 10-15 хвилин. Знову остуджуємо.
4. Лимон ошпарюємо окропом і обсушуємо. Всю цедру знімаємо за допомогою дрібної тертки. М'якуш (без білої шкірки і без кісточок) нарізаємо кубиками. І додаємо разом з цедрою в варення, що охололо. Перемішуємо, доводимо до кипіння та варимо 15 хвилин.
5. Листя м'яти промиваємо та обсушуємо. Пропускаємо через блендер з додаванням охолодженого сиропу і додаємо суміш у варення. Перемішуємо та варимо ще 15 хвилин.
6. Розливаємо гаряче кабачкове варення по стерилізованих банках. Щільно закриваємо їх кришками та перевертаємо. Укутуємо і залишаємо до повного остигання.
Приємного Вам чаювання!
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 784Інші статті рубрики:
Розклад занять "Школи відповідального батьківства" на листопад у перинатальному центрі
У листопаді Обласний перинатальний центр відкриває двері для майбутніх батьків, запрошуючи їх на заняття в "Школі відповідального батьківства".
переглядів: 184
Свята, іменини та прикмети 5 листопада
5 листопада 2024 року — вівторок. 986-й день війни в Україні.
переглядів: 261
Шок в шоці: у Луцькому соборі зявились фрески з бізнесменами
У Кафедральному соборі святої Трійці, що знаходиться у Луцьку, створили зображення волинських бізнесменів.
переглядів: 460
День залізничника в Україні: щирі вітання та теплі побажання
залізниця — це не тільки про прибуття та відправлення, це про людей і любов, яка захована в дрібницях подорожі.
переглядів: 460
Хто підлягає мобілізації в Україні: правила для військовозобов'язаних та призовників
В Україні надалі діє воєнний стан і продовжують призивати військовозобов'язаних громадян на службу.
переглядів: 419