Кухонна, морська чи йодована: Як вибрати сіль для консервації
Проте пам'ятайте, немає гарантії, що якість продукту буде така ж, як і у разі використання кам’яної солі. Це пов’язано з тим, що крім природного йоду, який не шкодить солінням, вона містить й інші мінерали, а також частинки водоростей. І як вони вплинуть на якість заготівлі, передбачити неможливо.
Також вода у різних морях відрізняється за хімічним складом, а тому і отримана сіль не може мати єдиного набору макро- і мікроелементів. Тобто морська сіль різних виробників не однаково впливає на якість маринованої продукції. Відрізняється морська сіль від кухонної і за ступенем солоності, а точних даних про співвідношення кухонної та морської солі при консервації немає, тому ви можете пересолити або недосолити.
Йодована сіль не придатна для зимових заготівель. Так вважали раніше. Пов'язано це було з тим, що спочатку для йодування солі застосовувалася така нестабільна речовина, як йодид калію.
Пізніше для йодування солі стали використовувати йодат калію. Він є стабільною речовиною, яка не руйнується під час тривалого зберігання та термічного оброблення. Така сіль не впливає на колір, смак і консистенцію продуктів. Її можна використовувати для консервування. Тож уважно читайте інформацію на упаковці.
До слова, доцентка кафедри харчових технологій НУ "Чернігівська політехніка" Оксана Гуменюк запевняє, що кухонна сіль грубого помелу вважається найкращим варіантом для домашніх заготовок:
"Одна з причин використовувати сіль великого або середнього помелу полягає в тому, що саме на неї орієнтовані всі рецепти. Віддавши перевагу тонкому помелу, є ризик неправильно розрахувати пропорції та пересолити. Крім того, якщо засолювати огірки, квасити капусту, то краще скористатися крупнозернистою сіллю. У разі використання солі дрібного помелу, її розчинення відбудеться швидко і час бродіння скоротиться. За використання великих кристалів розчинення буде уповільненим, і за цей час в результаті діяльності молочнокислих бактерій утвориться достатньо молочної кислоти для завершення процесу біохімічного консервування".

домашні закрутки, сіль для консервації, як вибрати сіль, консервація овочів, споживач
Бабл ті — нове покоління напоїв: чому він замінює каву та смузі у міських фуді
Ще кілька років тому слово «бабл ті» звучало для більшості українців як щось далеке й екзотичне. Сьогодні ж цей напій заповнює полиці вуличних фуд-кортів, кав'ярень, торгових центрів і навіть великих продуктових мереж.
переглядів: 71
Рецепт 5-хвилинка від Клопотенка: готуємо вітамінне смузі на сніданок

Цей напій точно стане вашим улюбленим ранковим ритуалом. Євген Клопотенко радить приготувати легке та корисне смузі з селери, зеленого яблука, банана та шпинату. Воно не лише насичене вітамінами, а й добре втамовує голод та додає енергії на пів дня вперед.
переглядів: 158
Саморефлексія та ризиковані пропозиції: астропрогноз на 24 липня

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 24 липня.
переглядів: 144
24 липня у календарі: традиції, прикмети та заборони

Православна церква 24 липня згадує святих князів-страстотерпців Бориса і Гліба. Це перші святі, яких канонізували на Русі.
переглядів: 195
Fashion Place: топовий магазин піжам Victoria's Secret і ось чому
Огляд асортименту піжам Victoria’s Secret в магазині Fashion Place: моделі, матеріали, особливості сервісу та поради з вибору піжами для різних сезонів.
переглядів: 55
Реклама