Ми у Facebook
17.07.2023, 19:37

Міністр освіти відвідав Рівненщину

Сьогодні на Рівненщині із робочим візитом перебував міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. Разом із начальником Рівненської ОВА Віталієм Ковалем чиновники обговорили різні напрямки розвитку освіти області під час воєнного стану.
Міністр МОНу відвідав укриття обласного наукового ліцею. Там розміщений і центр дистанційного навчання. Мета такого центру - покращити якість та доступ до освіти в умовах війни. Придбати обладнання для цієї ініціативи вдалося на умовах співфінансування з державного та місцевого бюджетів.

«Торік у заклади загальної середньої освіти було закуплено 85 комплектів обладнання. Масштабуватимемо таку ініціативу і на інші школи Рівненщини. Тим паче, на подібні центри є великий запит від наших педагогів. Зачепили з міністром й тему можливого залучення аутсорсу для обслуговування старенької компʼютерної техніки в освітніх закладах», - розповів Віталій Коваль.
Очільник області також додав, що в 2023 році на облаштування укриттів в області було виділено 42,6 млн гривень з місцевих бюджетів, а у 2022 – 79,2 млн гривень. Окрім того, за кошти освітньої субвенції зі співфінансуванням буде збудовано ще три – у Котівському, Бабинському Клесівському ліцеях. Загальна вартість – 89,7 млн гривень.

Віталій Коваль також запропонував міністру освіти поширити ініціативу Рівненщини з обміну російськомовних книжок на україномовні за кошти іноземних посольств на національному рівні. Суть ідеї - посольство перекладає і друкує книги авторів їхніх країн за свій кошт і передає українським книгозбірням. Це дуже важливо, адже бібліотечні фонди лише тільки Рівненщини налічують майже 600 тисяч російськомовних книг радянської спадщини.


У межах робочої поїздки на Рівненщину міністр освіти України Оксен Лісовий відвідав профтехи області. Зокрема, разом із начальником ОВА Віталієм Ковалем побували у Здолбунівському вищому професійному училищі залізничного транспорту та Квасилівському професійному ліцеї.

«Оглянули сьогодні навчально-практичні центри «Сучасні будівельні технології», «Сучасна сантехнічна освіта», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», центр сучасних зварювальних технологій та STEM-центр. Наголосив Оксену Лісовому на нашому гаслі: «Зайняті руки ніколи не опустяться!». Наша задача у профтехзакладах - зробити руки золотими, а потім зайнятими. Працевлаштування – це ще один рівень освітянських задач», - розповів очільник області.

Нагадаємо, що нині 43% випускників шкіл Рівненщини обирають саме профтехосвіту. Віталій Коваль також додав, що наступна амбітна мета в області - дійти до 50%.

Оксен Лісовий, в свою чергу, схвалив такий підхід і підкресив, що країні необхідні фахівці для відбудови України.


Оксен Лісовий також поїздки відвідав обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, що в Острозі.

У цьому закладі навчається 144 юнаки. Це учні 10-11 класів. Нині тут є потенціал долучити до навчання школярів і з 8 класу, а також ввести групи для дівчаток.

«Заклад важливо розвивати, адже він - один з найкращих в України за цим профілем, -наголосив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. – Таким чином на Рівненщині виховують молодь з міцним характером та волею до перемоги. Правильне національно-патріотичне виховання дуже важливе, особливо у воєнний час. Тож підтримка подібних закладів - пріоритет обласної влади».

У ліцеї оглянули клас безпеки, навчальний тир для стрільби з пневматичної зброї, а також спортивний комплекс.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ