Ми у Facebook
18.07.2023, 08:10

Подвійне варення «Ківі-полуниця»

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:

Полуниця - 1-1,2 кг
Ківі – 1,2 кг
Цукор - 1,4 кг
Желфікс - за інструкцією на упаковці
Агар-агар – 2 ч. ложки + 50 мл води

Приготування:

1. Очищаємо та нарізаємо середніми кубиками ківі. Засипаємо цукром (800 г). Чекаємо, коли з'явиться сік, і цукор майже розчиниться. Після цього ставимо ківі на вогонь, кип'ятимо 20 хвилин.
2. Розводимо у холодній воді агар-агар. Додаємо до ківі та варимо ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім заповнюємо стерилізовані банки варенням із ківі наполовину.
3. Полуницю нарізаємо на такі ж кубики, додаємо цукор (200 г). Желфікс розводимо із цукром за інструкцією.
4. Ставимо полуницю на невеликий вогонь, доводимо до кипіння, даємо охолонути. Вводимо цукор і желфікс, що залишився, перемішуємо, доводимо до кипіння і кип'ятимо рівно 3 хвилини.
5. Заповнюємо банки полуничним варенням. Щільно закриваємо кришками.

Приємного Вам чаювання!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ