Ми у Facebook
26.07.2023, 16:45

Ситний і смачний: Млинцевий пиріг з куркою

Такий пиріг є дуже ситний і смачний, правда прийдеться трохи повозитися з приготуванням. Заздалегідь необхідно спекти тонкі млинці. Намагайтеся їх не смажити до рум’яності, адже вони ще будуть пектись в духовці.

Склад:

- 300 г твердого сиру
- 20 г вершкового масла
- рослинна олія
- сіль, мелений перець
- свіжий кріп
- 11 тонких млинців

Начинка:

- 700 г філе курки
- 2 зубчики часнику
- 3 ст.л. сметани
- 1 ст.л. майонезу

- Глибока кругла форма для випічки.

1. Шматочки філе відваріть до готовності в підсоленій воді. Потім остудіть і наріжте невеликими кубиками. 2. До м’яса додайте дрібно тертий часник, перець з сіллю за смаком, сметану і майонез. Перемішайте до однорідності. 3. Дно і боки форми рясно змастіть вершковим маслом. 4. Візьміть 5 млинців – один покладіть на дно, а іншими застелите боки форми так, щоб їх краї звисали. Це потрібно для того, щоб накрити пиріг зверху. 6. Всередину на дно покладіть тонкий шар курячої начинки, на неї посипте тертий на дрібній тертці твердий сир. Накрийте шар млинцем. 7. Таким чином сформуйте весь пиріг, поки вся начинка не закінчиться. 8. В кінці загорніть звисаючі краї, накрийте пиріг останнім млинцем. Пензлем покрийте верхівку вершковим маслом і сметаною (або майонезом). 9. Форму відправте в розігріту до 180 °С духовку на 20 хв. 10. Готовий пиріг переверніть на тарілку. Смачного!





На правах реклами