Ми у Facebook
10.08.2023, 08:10

Джем, пиріг, сік: з абрикосів можна все

Зберігайте рецепти собі та пробуйте!

Абрикосовий джем



Інгредієнти:

Абрикоси без кісточок - 2 кг
Цукор - 1,6 кг
Лимонна кислота – 1/3 ч.л.

Приготування:

1. У абрикосів видаляємо кісточки. Подрібнюємо в однорідне пюре. Додаємо цукор, лимонну кислоту та перемішуємо.
2. Ставимо абрикосове пюре на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 1:00, постійно помішуючи і знімаючи пінку. Можна перевірити джем на готовність у такий спосіб: капаємо трохи джему на тарілку, проводимо лопаткою - якщо смужка зберігається і джем не розтікається, він готовий.
3. Гарячому джему даємо трохи охолонути. Після цього розливаємо по сухим стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Зберігати можна за кімнатної температури в темному місці.

Рецепт абрикосового пирога та соку дивіться в каруселі 👉

Приємного вам апетиту!





На правах реклами