Дуже смачний варіант домашнього "Наполеона"
ІНГРЕДІЄНТИ:
⠀
Для коржів:
● Борошно – 600-650 грам;
● Маргарин або Вершкове масло – 350 грам;
● Вода - 150 мілілітрів;
● Яйце - 2 штуки;
● Оцет столовий 6% - 1 столова ложка;
● Сіль - 1/8 чайної ложки;
⠀
Для крему:
● Молоко – 3 чашки об'ємом 250 мілілітрів;
● Цукор – 1,5 чашки об'ємом 250 мілілітрів;
● Яйце - 6 штук;
● Борошно - 3 столові ложки;
● Ванілін – за смаком;
⠀
ПРИГОТУВАННЯ:
⠀
1. Коржі. У холодну воду додайте оцет і добре перемішайте. Збийте яйця. Додайте до збитих яєць воду з оцтом та сіль, перемішайте. Холодне масло натріть на великій тертці. Борошно просійте на стіл і додайте|добавляйте| масло|мастило|. Борошно з|із| маслом|мастилом| порубайте ножем. У масі, що вийшла, зробіть поглиблення в центрі і влийте яєчну суміш. Замісити тісто. Розділіть тісто на 10-12 рівних частин і заберіть у холодильник на 1 годину.
2. Розігрійте духовку, температура 180С.
3. Дістаньте тісто з холодильника і розкотіть кожну кульку на пергаментному папері якнайтонше (краще діставайте тісто по 2-3 кульки, коли вони будуть готові, діставайте наступні). Виріжте коло із тіста (можна використовувати будь-яку кришку) діаметром 24-26 см. Не прибирайте обрізки. Коли, що вийшло, наколіть вилкою. Випікайте кожен корж до золотистого кольору 12-17 хвилин|мінути|. Дайте коржам охолонути.
4. Крем. Змішайте цукор, яйця та борошно. Додати холодне молоко. Ретельно розмішайте. Поставте на повільний вогонь. Доведіть до кипіння (але не кип'ятіть) постійно помішуючи дерев'яною лопаткою. До готового крему додайте ванілін. Остудіть.
5. Рясно намажте корж кремом. Покладіть на нього наступний і змастіть його кремом. Зберіть у такий спосіб весь торт. Боки та верх обмажте кремом. Подрібніть обрізки за допомогою блендера чи руками. Посипте боки та верх торта крихтою.
6. Заберіть торт у холодильник щонайменше на 12 годин. Коржі цього торта досить жорсткі, тому краще дотримуватись цього правила, спекти його напередодні та дати йому добре просочитися.
Смачного!
Як уникнути небезпеки переохолодження та зберегти здоров’я взимку
У зимовий період зростає ризик переохолодження та обмороження, які становлять серйозну загрозу здоров’ю і життю.
переглядів: 91
У Львові врятували маленьку мешканку Рівненщини із рідкісним діагнозом
Спеціалісти Дитячої лікарні Святого Миколая, що входить до складу Першого медобʼєднання Львова, успішно провели складну операцію з порятунку дівчинки з рідкісним діагнозом, який зустрічається лише в одного новонародженого на 25 тисяч.
переглядів: 116
Халк боронить Україну
Навчався на дизайнера одягу, а ставши на захист України є старшим навідником мінометної батареї в 104 бригада тероборони ЗСУ Рівненщина. У травні минулого року Ілля на позивний «Халк» підписав контракт до лав ЗСУ. На навчанні у Гурбах отримав свій позивний.
переглядів: 129
У Рівному попрощаються із різдвяно-новорічними святами лекцією
У місті продовжується цикл пізнавальних лекцій Світлани Олійник. На прощання з новорічно-різдвянмми святами відбудеться лекція "Різдвяне привітання від М.А. Шарпантьє і Й.С. Баха".
переглядів: 156
Як почати робити зарядку
Зробити ранкову зарядку — це ефективний спосіб зарядитися енергією та позитивним настроєм на весь день.
переглядів: 492