Смачний рецепт: Пельмені з лососем смажені
- Олія для смаження за смаком;
- Борошно 335.00 г
- Яйце 1.00 шт
- Філе лосося 420.00 г
- Цибуля ріпчаста (середня) 2.00 шт
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
Філе лосося дуже дрібно нарізаємо. Цибулю ріпчасту натираємо на дрібній тертці. Солимо рибу. Вливаємо холодну воду. Замішуємо круте тісто і залишаємо його на 15-20 хвилин, щоб воно стало еластичнішим. Викладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Розкочуємо тісто в пласт товщиною 0,5 см. Вирізаємо з тіста кружки діаметром близько 7 см. Викладаємо на середину кружка начинку. Закриваємо начинку тістом, склавши пельмень навпіл і защипуємо краї або використовуємо форму для пельменів. Обсмажуємо до золотистого кольору.
Подавайте ці пельмені гарячими – у холодному вигляді вони не такі смачні.
Тонкощі приготування пельменів
- Під час приготування тіста до борошна потрібно додавати лише холодну воду.
- Якщо краї тесту при защипуванні погано з'єднуються, значить ви поклали багато начинки. Розтягніть трохи тісто і знову защипніть краї.
- Коли пельмені випливуть на поверхню води, вони готові.
- Після варіння вода з пельменів зливається.

пельмені з лососем, пельмені смажені, пельмені, рецепт, кулінарія
"Оскар-2025": де та коли дивитися пряму трансляцію

У ніч з 2 на 3 березня відбудеться 97-ма церемонія вручення найпрестижнішої кінопремії світу – "Оскар". Українські глядачі зможуть побачити пряму трансляцію події на телеканалі "Суспільне Культура".
переглядів: 124
Масниця 2025: українські традиції святкування Колодія та рецепти смачних страв

З 24 лютого по 2 березня 2025 року українці відзначатимуть Масницю, або Колодія – традиційне слов'янське свято, що символізує прощання з зимою та зустріч весни.
переглядів: 176
Якщо млинці рвуться та прилипають: перевірені поради для ідеального приготування

Млинці – це улюблена страва багатьох, але не завжди їх приготування проходить без проблем. Іноді вони прилипають до сковороди, рвуться чи не пропікаються. Чому це відбувається і що робити, щоб млинці виходили ідеальними – розповідаємо далі.
переглядів: 162
Чому до кави подають воду: традиція чи необхідність?

Якщо ви любите каву та часто відвідуєте кав’ярні, то, напевно, звертали увагу, що разом із чашкою ароматного напою вам приносять склянку холодної води. Це не просто приємний бонус від закладу, а давня традиція, що має практичне значення.
переглядів: 214
Дієтичний чізкейк без випічки - рецепт

Нічого випікати не треба 👍 ⠀ У 100грам - 105Ккал Б/Ж/У – 9.68/0.48/15.78
переглядів: 3310