Тримаємо Успенський піст або що приготувати на Яблучний Спас
Пісний медовий пиріг з яблуками
Складники на форму 20 см:
2 склянки борошна (склянка 200 мл, 260 г)
2 чайні ложки розпушувача
1/4 чайної ложки кориці
дрібка солі
1 склянка води
1 склянка цукру (200 г)
2 столові ложки меду
1 чайна ложки соди (без гірки)
0,5 столової ложки оцту чи лимонного соку
2 столові ложки олії
2 яблука
Покрокове приготування
Просійте в миску дві склянки борошна. Додайте сіль, розпушувач, корицю.
До каструлі влийте воду, додайте цукор і мед. Нагрівайте суміш на невеликому вогню до розчинення цукру. Додайте соду, погашену оцтом чи лимонним соком.
Суміш почне пінитись. Зніміть її з вогню та влийте в борошно, перемішайте ложкою і додайте олію. Замісіть рідке тісто.
Вилийте тісто в форму, вистелену пергаментом. Прикрасьте очищеними шматочками яблука.
Випікайте в розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 50-55 хвилин до сухої дерев'яної шпажки.
Коли медівник з яблуками охолоне, притрусіть його цукровою пудрою. Смачного!
Насипний яблучний пиріг "Три склянки"
Інгредієнти (на склянку 250 мл):
1 склянка борошна
1 склянка цукру цукор
1 склянка манки
1 ч. л. з гіркою розпушувача
200 мл води вода
30 мл соняшникової олії соняшникова олії
Покрокове приготування
Змішайте в сухому посуді борошно, манку, цукор, розпушувач. Перемішайте. Розділіть на чотири частини.
Яблука почистіть і натріть на крупній тертці. Розділіть на три частини.
Форму діаметром 20 см застеліть пергаментом і змастіть олією.
Викладіть чергуючи сухі інгредієнти та яблука. Розподіляйте і злегка притискайте.
Змішайте воду з олією й акуратно влийте на пиріг. Зробіть проколи виделкою, щоб розподілити рідину.
Відправте до розігрітої до 180 градусів духовки на 45 хвилин.
Готовий пиріг залиште охолонути і присипте цукровою пудрою. Смачного!
Пісна яблучна шарлотка
Складники:
300 г борошна
2 ч. л. розпушувача
0,5 ч. л. солі
180 г цукру
1 ч. л. ванільного цукру
180 мл води
75 мл соняшникової олії
4 яблука
Покрокове приготування
Просійте борошно і додайте до нього всі сухі компоненти: борошно, цукор, ванільний цукор, сіль, розпушувач.
Додайте в суміш воду і олію, перемішайте до однорідності.
Додайте почищені й порізані три яблука, перемішайте. Вилийте суміш у вистелену пергаментом форму.
Зверху викладіть порізане тонкими дольками яблуко, посипте корицею.
Випікайте в розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.
Готовий пиріг охолодіть і посипте цукровою пудрою. Смачного!
Раніше ми писали про всі традиції українських Спасів - Медового, Яблучного та Горіхового.
Також читайте, скільки вихідних буде у вересні, і які свята відзначимо.
До слова, якщо ви дотримуєтеся Успенського посту (14-27 серпня), в цей день є винятки - можна поїсти риби і випити червоного вина.
З дозволених продуктів на Успенський піст виділяють такі: овочі, фрукти, мед, горіхи, гриби, крупи, хліб.
Джерело: РБК-Україна
готуємо на Спаса, Пісні рецепти, пісна випічка, випічка, рецепт, яблука, Успенський піст
Унікальний метод засинання: 4-7-8
Метод швидкого засинання, про який йдеться, обіцяє занурити вас у сон вже за одну хвилину. Проте, якщо ви новачок і раніше не практикували цей підхід, процес може тривати до п'яти хвилин.
переглядів: 104
Чудове бурштинове повидло: рецепт приготування
Для приготування ароматного яблучного повидла, яке чудово доповнить десерти або стане ідеальним доповненням до чаю, варто скористатися цим простим рецептом.
переглядів: 140
Готуємося до холодів: утеплюємо будинок
З наближенням осені багато хто замислюється про те, як зробити своє житло теплішим і комфортнішим перед зимовими холодами.
переглядів: 515
Як у Рівному отримати допомогу у зв'язку із вагітністю та пологами
Усі жінки, включаючи неповнолітніх, які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, мають право на отримання державної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.
переглядів: 133
Здивуєте близьких і гостей: як законсервувати виноград, аби був як оливки
Консервований виноград може стати неочікуваною прикрасою вашого столу, а завдяки маринаду за смаком нагадувати оливки.
переглядів: 193