Ми у Facebook
23.08.2023, 19:01

Потрібен лише пакет: лайфхак як швидко зварити буряк в мікрохвильовці

Просто, швидко, без стомлюючого очікування та брудного посуду! Мабуть, у багатьох, є спеціальна каструлька для коренеплодів. Брудний коричнево-бордовий наліт і все це… Тепер ви будете варити буряк тільки так! Мінімум часу на приготування та ніякого брудного посуду.
Головне - правильно вибрати буряк.

Крок 1.
Як швидко зварити буряк? Підготуйте невеликі за розміром коренеплоди. Як не крути, але п'ять маленьких буряків будуть готові швидше, ніж один величезний буряк сорту "Гігантелла". Тому овочі великого розміру краще залишити в магазині. Буряк ретельно вимийте під проточною водою. Кінчики з обох боків поки що не зрізаємо. Підготуйте рукав для запікання та пару спеціальних хомутиків, якщо вони є в комплекті.

Крок 2
За допомогою ножа наколи буряк по всьому периметру в декількох місцях. Це необхідно для прискорення приготування.

Крок 3
Упакуйте буряк у пакет і затягніть кінці з обох боків хомутиками. Якщо їх немає в комплекті, просто зав'яжіть вузли щільніше. У верхній частині пакета зробіть кілька наскрізних отворів, не зачіпаючи нижню частину пакета. Якщо цього не зробити, то пакет згодом може лопнути

Крок 4.
Покладіть пакет прямо на скляну тацю мікрохвильовки і варіть протягом двох хвилин на потужності 800 Вт.

Крок 5.
Потім зробіть перерву у приготуванні приблизно на хвилину, щоб піч трохи охолола. Потім знову увімкніть піч на дві хвилини. І знову зробіть перерву на хвилину.

Крок 6
Зрозуміти, чи готова буряки чи ні, можна, проткнувши його ножем. Готовий овоч повинен легко зісковзувати. Я варила свою приблизно 8 хвилин, але час приготування може сильно відрізнятися в залежності від розміру та кількості коренеплодів.

Крок 7.
Коли буряк готовий, перекладіть його на грати і розріжте пакет ножем. Акуратно: пакет повний гарячої пари, не обпікайте руки. Буряк повністю остудіть, після чого він готовий до очищення та подальшої роботи.

Приготовлений таким чином буряк зовсім не відрізняється від звареної у воді. Той самий смак, та сама структура. Можна подавати її просто як гарнір, і приготувати з нею салат.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

31.10, 21:37 У "Дії" з'явився сканер штрихкодів для "Національного кешбеку"

31.10, 21:13 У Рівненському протипухлинному центрі з’явилося новітнє обладнання для променевої терапії

31.10, 20:33 Погіршення погодних умов на Рівненщині: жовтий рівень небезпеки

31.10, 19:32 Екоінспекція перевіряє Рівненський зоопарк та костопільський «Укрветсанзавод»

31.10, 19:08 Обласному центру крові потрібні донори IV групи крові

31.10, 18:46 Через війну на Рівненщині зменшилася кількість першокласників

31.10, 18:00 Завдяки декомунізації Рівне отримало 7,8 мільйона гривень на дрони для захисників

31.10, 17:30 Графік виїздів мобільних бригад перинатального центру на Рівненщині у листопаді

31.10, 17:04 Шахрайство під виглядом грошової допомоги: рівнянка втратила майже 70 тисяч гривень

31.10, 16:37 У Рівненському районі піротехніки знешкодили боєприпаси часів Другої світової війни