Ми у Facebook
26.08.2023, 16:42

Пам'ятаєте, що таке COVID? У світі шириться новий штам

В Британії було виявлено новий штам коронавірусу, який характеризується високою заразністю. Цей штам отримав назву "Пірола" і також був виявлений в країнах, зокрема в Ізраїлі, Данії та США.

Міністерство охорони здоров'я Великобританії (UKHSA) підтвердило, що цей новий штам коронавірусу також дістався до країни.

Вчені міжнародних організацій з охорони здоров'я повідомили, що цей штам вірусу має значну кількість мутацій. Очікується, що він може містити до 30 змін у своєму білковому складі, що може призвести до зниження ефективності попередніх вакцин проти інфекції.

Зазвичай з кожною новою мутацією віруси можуть ставати більш смертельними, збільшуючи свої шанси на виживання.

Світова організація охорони здоров'я (ВООЗ) класифікувала "Піролу" як "штам, який потребує спостереження" через його високу заразність.

Виникнення штаму "Пірола" пов'язано зі зростанням випадків зараження новим штамом Еріс (також відомим як EG.5.1) у Великій Британії, що викликає занепокоєння через збільшення кількості інфекцій.

Симптоми нового штаму схожі на ті, які властиві будь-якому штаму Covid. Важливо вчасно виявити симптоми, щоб забезпечити швидке лікування та запобігти поширенню інфекції. Серед них:

Висока температура.
Кашель.
Лихоманка.
Втрата здатності відчувати смак і запах.

Важливо пам'ятати, що при наявності будь-яких симптомів Covid або позитивному тесті краще залишитися вдома і уникати контактів з іншими людьми щонайменше протягом п'яти днів.





На правах реклами