Ми у Facebook
30.08.2023, 09:00

Нереально смачний рецепт кетчупу з базиліком

Скуштувавши хоч раз, кетчуп (соус) за цим рецептом, ви точно запишіть його в обов'язкову програму консервації. Навіть ті, хто не люблять аромат базиліка, будуть приємно здивовані смаком, як то кажуть - пальчики оближеш!
І так, нам знадобиться:

4 кг томатів (краще вершка, вони м'ясистіші)
4-5штук гострого перцю Чилі
4 головки часнику
3 цибулини
3 ст л томатної пасти
Великий пучок базиліка
1ст ложка кам'яної солі
3ст л цукру
1/3 склянки соняшникової олії
Прованські трави

Приготування:

1. Миємо та просушуємо всі інгредієнти
2. Пропускаємо томати через м'ясорубку. Туди ж відправляємо 2 головки часнику, половину пучка базиліка, гострий перець, додаємо сіль, цукор та олію, трави та томатну пасту.
3. Ставимо варити на 40 хв (якщо томати водянисті, час збільшуємо до 60 хв), я Варю не менше 60 хв навіть вершку, соус виходить дуже насичений, як покупний долміо 🔥
4. У цей час цибулю обсмажуємо на невеликій кількості соняшникової олії, до м'якості
5. Через 40 хв додаємо в каструлю до соусу цибулю, варимо ще 10 хв.
6. Додаємо в каструлю подрібнений часник, що залишився, порізаний ножем базилік. Варимо 10хв
7. Закочуємо в банки і накриваємо ковдрою, до повного остигання
8. Виходить на виході 4л найсмачнішого густого соусу, який відмінно підійде для піци, м'яса, шашлику.

Приємного апетиту!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ