30.08.2023, 09:00
Нереально смачний рецепт кетчупу з базиліком
Скуштувавши хоч раз, кетчуп (соус) за цим рецептом, ви точно запишіть його в обов'язкову програму консервації. Навіть ті, хто не люблять аромат базиліка, будуть приємно здивовані смаком, як то кажуть - пальчики оближеш!
І так, нам знадобиться:
4 кг томатів (краще вершка, вони м'ясистіші)
4-5штук гострого перцю Чилі
4 головки часнику
3 цибулини
3 ст л томатної пасти
Великий пучок базиліка
1ст ложка кам'яної солі
3ст л цукру
1/3 склянки соняшникової олії
Прованські трави
Приготування:
1. Миємо та просушуємо всі інгредієнти
2. Пропускаємо томати через м'ясорубку. Туди ж відправляємо 2 головки часнику, половину пучка базиліка, гострий перець, додаємо сіль, цукор та олію, трави та томатну пасту.
3. Ставимо варити на 40 хв (якщо томати водянисті, час збільшуємо до 60 хв), я Варю не менше 60 хв навіть вершку, соус виходить дуже насичений, як покупний долміо 🔥
4. У цей час цибулю обсмажуємо на невеликій кількості соняшникової олії, до м'якості
5. Через 40 хв додаємо в каструлю до соусу цибулю, варимо ще 10 хв.
6. Додаємо в каструлю подрібнений часник, що залишився, порізаний ножем базилік. Варимо 10хв
7. Закочуємо в банки і накриваємо ковдрою, до повного остигання
8. Виходить на виході 4л найсмачнішого густого соусу, який відмінно підійде для піци, м'яса, шашлику.
Приємного апетиту!
4 кг томатів (краще вершка, вони м'ясистіші)
4-5штук гострого перцю Чилі
4 головки часнику
3 цибулини
3 ст л томатної пасти
Великий пучок базиліка
1ст ложка кам'яної солі
3ст л цукру
1/3 склянки соняшникової олії
Прованські трави
Приготування:
1. Миємо та просушуємо всі інгредієнти
2. Пропускаємо томати через м'ясорубку. Туди ж відправляємо 2 головки часнику, половину пучка базиліка, гострий перець, додаємо сіль, цукор та олію, трави та томатну пасту.
3. Ставимо варити на 40 хв (якщо томати водянисті, час збільшуємо до 60 хв), я Варю не менше 60 хв навіть вершку, соус виходить дуже насичений, як покупний долміо 🔥
4. У цей час цибулю обсмажуємо на невеликій кількості соняшникової олії, до м'якості
5. Через 40 хв додаємо в каструлю до соусу цибулю, варимо ще 10 хв.
6. Додаємо в каструлю подрібнений часник, що залишився, порізаний ножем базилік. Варимо 10хв
7. Закочуємо в банки і накриваємо ковдрою, до повного остигання
8. Виходить на виході 4л найсмачнішого густого соусу, який відмінно підійде для піци, м'яса, шашлику.
Приємного апетиту!

Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 1897Інші статті рубрики:
Завтра починається Великий піст: скільки він триватиме

Це один із важливих постів для православних християн, який передує Великодню.
переглядів: 85
Завтра на Рівненщині відбудеться зустріч із письменницею

Уже 3 березня, в Центральній бібліотеці Здолбунова відбудеться зустріч з здолбунівчанкою радіоведучою та авторкою романів, відзначених літературними конкурсами Ганною Щавінською.
переглядів: 86
Які православні свята відзначатимуть у березні

Завтра, 3-го числа, розпочинається Великий піст, найбільш тривалий у церковному році відповідно до православній традиції.
переглядів: 118
Рівняни здобули нагороди на Кубку Європи з кікбоксингу WAKO

У Болгарії завершився Кубок Європи 2025 з кікбоксингу WAKO, що об’єднав найсильніших спортсменів із різних країн континенту.
переглядів: 132
Рибам варто очікувати сюрпризів: астропрогноз на неділю

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 2 березня.
переглядів: 248