Обрізка яблунь восени: терміни та правила садівникам-початківцям
Існує всього одна вірна ознака, що настав час приступати до обрізки яблуні, – це завершення листопада. На оголених гілках видно всі ушкодження і можна легко визначити, які гілки в глибині крони потрібно вирізати. До того ж восени дерево вже готується до зимівлі і зростання нових пагонів виключено.
У цей час температура повітря залишається плюсовою, але якщо стовпчики опустилися до -5 або нижче, то від планів краще відмовитися. Потрібно вибрати сонячний або просто сухий день для обрізки, обробити місця зрізів, обов’язково полити та підгодувати дерево.
Додамо, що урожай можуть зіпсувати і шкідники, але в цьому обрізка вам не допоможе. Цей етап догляду за деревами та кущами допоможе побороти грибкові хбороби. Якщо не дотримуватись термінів обрізання плодових дерев та кущів, то хвороби та грибки можуть вразити дерево.
Пам'ятайте, що деякі захворювання не лікуються!
листопад, корисні поради, яблуня, обрізка дерев восени, присадибна ділянка, городники, поради
Пряме сполучення Рівного з Коломиєю: Що відомо про нові маршрути Укрзалізниці
6 лютого "Укрзалізниця" запускає нові зручні нічні сполучення Закарпаття та Прикарпаття зі Львовом, Києвом та Рівним.
переглядів: 180
Що приготувати на вечерю: корисні страви, які сподобаються всім
Вечеря — це не лише завершення робочого дня, а й можливість насолодитися здоровою їжею. Нижче наведені кілька простих та корисних рецептів, які допоможуть вам приготувати смачну вечерю без зайвого клопоту.
переглядів: 164
В Україні заборонили низку сайтів з піратськими фільмами: повний перелік
Національна рада збільшила список вебсайтів, що використовуються для надання доступу до медіасервісів Baskino, Filmix і HD REZKA.
переглядів: 161
На Рівненщині ВПО можуть отримати субсидію: як оформити
З 29 січня внутрішньо переміщені особи зможуть подавати заявки на отримання субсидії для оплати оренди житла.
переглядів: 159
Незвичайний рецепт млинців: створюйте шедевр прямо на пательні
Цей оригінальний спосіб приготування млинців дозволяє одразу на пательні формувати страву, додаючи улюблені інгредієнти.
переглядів: 212