Ми у Facebook
15.09.2023, 15:09

Особи з інвалідністю зможуть самі обирати опікуна серед військовозобов'язаних родичів

На тлі крайніх змін законодавства, громадяни України вирішили звернутися до Президента Володимира Зеленського з петицією, в якій закликають надати особам з інвалідністю право самостійно обирати, який із їх військовозобов'язаних родичів стане опікуном та матиме право на відстрочку.

Іншими словами, кожній особі з інвалідністю буде надана можливість обрати одну відстрочку, і цей вибір буде залежати від неї самої.

Ця ініціатива дозволить особі з інвалідністю, яка є однією з найбільш уразливих категорій населення, особливо в період війни, вибрати того, хто дійсно готовий піклуватися про неї і надавати підтримку не лише матеріально, але й фізично.

Вагомим фактором є момент, коли обрані за законом "утримувачі", які вже мають відстрочку, не матимуть ні бажання, ні змоги надавати допомогу особі з інвалідністю через різні обставини, такі як виїзд за кордон, окупація, фізичні обмеження тощо. В цих випадках обрані опікуни можуть навіть більше завдати шкоди, ніж надати допомогу.

Крім того, ця ініціатива сприятиме уникненню недоречних маніпуляцій та корупційних ризиків з боку представників територіальних центрів соціального обслуговування та служби примусового призову.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ