13.10.2024, 20:10
Рецепт гарбузового латте для затишних осінніх вечорів
Осінню особливо загострюється бажання випити чогось пряного та спробувати нові смаки кави. Процес приготування гарно заспокоює та відволікає від тривожних новин.
Тому ми пропонуємо приготувати неймовірно смачне гарбузове латте за перевіреним рецептом.
Необхідні інгредієнти для двох порцій кави:
Газбуз – 50-100 грамів (зважайте на те, наскільки насичену каву ви хочете приготувати),
Кава еспресо – 200 мілілітрів,
Молоко – 200 мілілітрів
Гвоздика сушена – 3 бутони,
Мускатний горіх – дрібка,
Кориця – за бажанням,
Цукор – за смаком.
Приготування:
1. Очистіть шматочок гарбуза від шкірки. Дрібно поріжте гарбуз та поставте його варитися.
2. Приготуйте міцну каву без цукру. Можна зробити це за допомогою турки.
3. Допоки ваша кава та гарбуз готуються, підігрійте молоко, додавши до нього гвоздику, дрібочку мускатного горіха, цукор та, за бажанням, корицю. Коли цукор розтане, а молоко добре нагріється, процідіть його та перелийте у ємність для збивання.
4. Коли гарбуз повністю звариться, злийте воду та додайте його до молока. Гарбуз має бути дуже м’яким, легко перетиратися. Збийте молоко разом з гарбузом блендерною ніжкою. Гарбуз повинен повністю перетертися, на суміші з’явиться густа пінка.
5. Аби кава не тільки смакувала добре, а й виглядала розкішно, налийте в чашки спочатку молочно-гарбузову суміш, а вже потім тоненькою цівочкою (можна через чайну ложку) наливайте каву. Якщо у ємності залишиться піна, вилийте або викладіть її зверху.
6. Безпосередньо перед вживанням змішайте каву з гарбузовим молоком в склянці. Насолоджуйтесь!
Необхідні інгредієнти для двох порцій кави:
Газбуз – 50-100 грамів (зважайте на те, наскільки насичену каву ви хочете приготувати),
Кава еспресо – 200 мілілітрів,
Молоко – 200 мілілітрів
Гвоздика сушена – 3 бутони,
Мускатний горіх – дрібка,
Кориця – за бажанням,
Цукор – за смаком.
Приготування:
1. Очистіть шматочок гарбуза від шкірки. Дрібно поріжте гарбуз та поставте його варитися.
2. Приготуйте міцну каву без цукру. Можна зробити це за допомогою турки.
3. Допоки ваша кава та гарбуз готуються, підігрійте молоко, додавши до нього гвоздику, дрібочку мускатного горіха, цукор та, за бажанням, корицю. Коли цукор розтане, а молоко добре нагріється, процідіть його та перелийте у ємність для збивання.
4. Коли гарбуз повністю звариться, злийте воду та додайте його до молока. Гарбуз має бути дуже м’яким, легко перетиратися. Збийте молоко разом з гарбузом блендерною ніжкою. Гарбуз повинен повністю перетертися, на суміші з’явиться густа пінка.
5. Аби кава не тільки смакувала добре, а й виглядала розкішно, налийте в чашки спочатку молочно-гарбузову суміш, а вже потім тоненькою цівочкою (можна через чайну ложку) наливайте каву. Якщо у ємності залишиться піна, вилийте або викладіть її зверху.
6. Безпосередньо перед вживанням змішайте каву з гарбузовим молоком в склянці. Насолоджуйтесь!

Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ольга НауменкоПереглядів: 2186Інші статті рубрики:
Готуємо освіжаючий напій, який рятує від спеки

Рецепт безалкогольне освіжаюче мохіто.
переглядів: 713
Як позбутися тріщин на п'ятах: простий лайфхак

Чи не кожна жінка зіштовхується із проблемою сухих та потрісканих п'ят.
переглядів: 1138
Несподівані побачення та сюрпризи долі: астропрогноз на завтра

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 8 червня.
переглядів: 293
Магнітні бурі в червні: які дні будуть найважчими?

У червні 2025 року Землю накриють декілька хвиль магнітних бур, серед яких передбачають і сильні збурення.
переглядів: 411
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?

Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 2955