Ми у Facebook
19.09.2023, 09:00

Примусовий демонтаж вивісок: Як Рівне зачищатимуть від "кричащих" вивісок

Фото ілюстративне

15 серпня виконком Рівного прийняв рішення, яким дозволив примусовий демонтаж тих вивісок, які не відповідають нормам і які власник відмовиться прибрати сам.
У документі про розміщення вивісок вказані обмеження, за які підприємці не можуть виходити під час розміщення.

Про це Суспільному 18 вересня повідомила речниця мунварти Дарина Шевчук.

Примусово демонтувати вивіску, яка не яка не відповідає затвердженим стандартам, можуть у таких випадках:

- якщо працівники муніципальної варти виявили неналежно розміщену вивіску, а власник протягом десяти днів не усуне порушення;

- якщо власник вивіски невідомий, відмовляється надати свої дані або уникає припису про самостійний демонтаж чи проживає в іншому місці, муніципали надсилають припис поштою, рекомендованим листом або ж, відповідно до законодавства, вчиняють дії для отримання припису. Якщо власник вивіски протягом десяти днів не зніме вивіску, її примусово демонтують;

- якщо припинилось право власності чи користування об'єктом і користувач не демонтував вивіску сам упродовж десяти днів.

У правилах прописано, що якщо місце знаходження власника вивіски невідоме, то організація, яка проводить демонтаж, має повідомити про це Нацполіцію. Також якщо під час демонтажу пошкодили фасад будівлі, то власник вивіски повинен усунути пошкодження протягом 14 календарних днів.

Водночас примусовий демонтаж можливий лише після того, коли виконком дасть на це погодження після звернення департаменту благоустрою та муніципальної варти.





На правах реклами