Найбрудніші місця на кухні: Що потрібно чистити найчастіше
🔷 Губки, серветки та рушники.
- Використовуйте окремі губки для миття посуду, протирання столів, миття кухонної раковини.
- Після використання губки промивайте гарячою водою з милом.
- Змінюйте губки для миття посуду щотижня, а серветки/рушники кожні 2-3 дні.
- Замість простих кухонних рушників краще використовувати одноразові паперові рушники.
- Не можна користуватися одним і тим же рушником для різних потреб (витирання посуду, стільниці, рук).
🔷 Кухонна раковина. Це ідеальне місце для мікробів.
- Щодня мийте раковину спеціальними засобами.
- Очищайте краї раковини та стільницю навколо неї.
- Не розморожуйте у раковині м'ясо, рибу, не кидайте в неї очищені овочі та фрукти.
🔷 Дошка для нарізання, особливо дерев`яні, можуть утримувати бактерії в крихітних закутках та щілинах.
- Використовуйте окремі дошки для м'яса, риби, овочів, хліба.
- Після кожного використання промивайте дошку гарячою водою з милом або миючим засобом та витріть паперовим рушником.
🔷 Ящики для зберігання овочів та фруктів у холодильнику. Люди часто забувають, що в спеціальних ящиках знаходяться овочі чи фрукти. Продукти лежать довгий час та псуються. Так з’являється пліснява, дріжджові гриби та інші, спори яких можуть потрапити на свіжі продукти.
- Раз на 1-2 тижні промивайте ящики миючим засобом та ретельно протріть паперовим рушником.
- Зберігайте м'ясні та рибні продукти окремо від фруктів та овочів.
🔷 Стільниці. Ці поверхні часто контактують як із сирими, так і з готовими до споживання харчовими продуктами, на них ми ставимо пакети з покупками, кладемо мобільний телефон. Багато мікробів потрапляє на робочі поверхні.
- Тому мийте стільницю миючими засобами до та після приготування їжі.
- Регулярно змінюйте серветки, губки, рушники, якими протираєте робочі поверхні.
🔷 Ручки плити, шаф і дверей холодильника. Це точки дотику, якими ми часто користуємось, але не звертаємо на це уваги.
- Протирайте ручки миючими засобами.
- При роботі з харчовими продуктами в сирому чи готовому вигляді частіше мийте руки.
На сучасному ринку існує широкий спектр миючих засобів, які застосовуються при догляді за будинком. Не забувайте дотримуватись інструкцій виробника при використанні синтетичних миючих засобів.
Але якщо ви віддаєте перевагу природним очищуючим засобам, то можна використовувати соду, лимон, сіль, порошок гірчиці.

життя, як відмити, прибирання, брудна кухня, кухонні помічники, як мити холодильник
Домедична допомога: школярі Рівненщини вчаться рятувати життя

На Рівненщині тривають заняття з домедичної допомоги для учнів. Їх проводять військовослужбовці, бойові медики, госпітальєри, волонтери, рятувальники та інші інструктори.
переглядів: 348
У Рівному відбудеться імпреза «Танго свободи»

1 травня о 18:30 на сцені Рівненської обласної філармонії відбудеться унікальна мистецька подія — імпреза «Танго свободи», присвячена видатному аргентинському композитору Астору П'яццоллі.
переглядів: 355
Рівненські лікарі провели унікальну операцію по видаленню гігантської 18-літрової кісти з пухлиною

Справжнє диво медицини сталося днями у Рівненському обласному протипухлинному центрі. Висококваліфіковані хірурги успішно провели надскладну операцію з видалення гігантської кісти черевної порожнини у молодої жінки.
переглядів: 355
Марині Шило з Рівненщини присвоєно звання "Мати-героїня"

Марина Шило, мешканка села Велика Омеляна Рівненського району, удостоєна високого звання "Мати-героїня". Почесну нагороду багатодітній матері вручив начальник Рівненської районної військової адміністрації Юрій Колос відповідно до Указу Президента України.
переглядів: 460
Антипасха, Фомина неділя та Проводи: що відзначаємо 27 квітня

27 квітня 2025 року для православних вірян, які живуть за новим церковним календарем, особливий день. Сьогодні відзначають преподобного Стефана, ігумена Києво-Печерського, та вшановують чудотворну Львівську ікону Божої Матері "Одигітрія".
переглядів: 1290