Ми у Facebook
25.09.2023, 15:11

Найсмачніший салат «Бакат» - рецепт

Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти (на 3 банки по 500 г):

Баклажани - 1 кг
Помідори - 1 кг
Перець болгарський - 500 г
Морква - 250 г
Часник - 1 головка
Сіль - 2 ст. л.
Цукор - 3 ст. л.
Червоний мелений перець – 1 ч. л.
Свіжа петрушка - 5 гілочок
Рослинна олія - 120 мл
Оцет 9% - 60 мл

Приготування:

1. Баклажани миємо та просушуємо. Нарізаємо кубиками ребром 1-2 см. Складаємо в миску, засипаємо 1 ст. л. солі, перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин.
2. У болгарського перцю вирізаємо серцевину, нарізаємо смужками. Моркву очищаємо та натираємо на великій тертці. Помідори пропускаємо через м'ясорубку, можна пюрувати блендером.
3. Томатну масу солимо, додаємо дрібно нарубані часник і зелень, цукор, перець та олію. Все перемішуємо та переливаємо в каструлю. Доводимо сильному вогні до кипіння. Зменшуємо вогонь до середнього, варимо до розчинення солі та цукру (2-3 хвилини).
4. Баклажани промиваємо, віджимаємо зайву рідину та відправляємо з перцем та морквою в каструлю до томатної маси. Доводимо до кипіння, перемішуємо та зменшуємо вогонь до мінімального.
5. Варимо під кришкою 20 хвилин, періодично помішуючи. Потім вливаємо оцет і варимо ще 5 хвилин.
6. Гарячий салат розкладаємо по сухим стерилізованим банкам і закочуємо кришками. Залишаємо до повного остигання під теплим пледом. Зберігаємо салат у темному та прохолодному місці.

Смачного!





На правах реклами