Ми у Facebook
02.10.2023, 20:16

У Рівному запрацював новий центр реабілітації

На базі Рівненської обласної клінічної лікарні ім. Юрія Семенюка нещодавно розпочало роботу нове реабілітаційне відділення. Його по праву можна вважати одним із взірцевих
Як розповідають у МОЗ, це надкалстерний медзаклад, який є частиною спроможної мережі.

Для забезпечення потреб пацієнтів, які перебувають на процесі відновлення, було проведено капітальний ремонт приміщень і сформовано три висококваліфіковані та мотивовані мультидисциплінарні команди. Залі для реабілітації були обладнані сучасним устаткуванням, а навколишній простір був створений з урахуванням критеріїв безбар'єрності. Це було зроблено відповідно до вимог Національної служби здоров'я України та Міністерства охорони здоров'я.

Зараз медичний заклад надає сучасну, безкоштовну, доказову та ефективну реабілітаційну допомогу у форматах амбулаторного та стаціонарного лікування. Лікарня уклала відповідні контракти з Національною службою здоров'я України. Щороку до стаціонарної реабілітації може відправитися близько 500 пацієнтів, а амбулаторну реабілітацію може отримати до 200 осіб. Запроваджено 20 стаціонарних реабілітаційних ліжок.

Лікарня має всі необхідні ресурси та фахівців, що дозволяє починати відновлення функціональних можливостей людини навіть в гострому періоді, тобто після стабілізації стану пацієнта. Це важливо для якісної реабілітації та профілактики можливих ускладнень. Крім того, надається індивідуальний план реабілітації, розроблений спільно з пацієнтом, який визначає мету процесу відновлення, і це є головним пріоритетом для всієї мультидисциплінарної реабілітаційної команди.

Фахівці не лише вибирають вид вправ та їх інтенсивність, але і забезпечують пацієнтів всім необхідним обладнанням для їх відновлення. Працівники Обласного реабілітаційного центру допомагають людям із вибором, налаштуванням та навчанням користуванням технічними та іншими засобами реабілітації. Крім того, всі пацієнти отримують медичні вироби протягом усього процесу відновлення.

На шляху до поставленої мети медзаклад підтримують: Рівненська обласна державна адміністрація, обласна рада та Департамент цивільного захисту й охорони здоров’я населення. Також значну ресурсну і методичну підтримку надає Всесвітня організація охорони здоров’я. Наразі для підвищення кваліфікації фахівці з реабілітації проходять тримісячний тренінг від ВООЗ у Дніпрі на базі КНП «Міська клінічна лікарня №4». Програма навчання передбачає лекції, тренінги й практичні заняття.

Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка – сучасний багатопрофільний медичний заклад із потужною матеріально-технічною базою, який надає широкий спектр медичних послуг. Це головний лікувальний заклад Рівненщини. Він і його фахівці постійно розвиваються, швидко реагують на виклики, ефективно взаємодіють із пацієнтами, державою та партнерами задля того, аби досягти європейського рівня послуг.

Загальна потужність стаціонарних відділень медзакладу – 719 ліжок. Щороку тут лікують близько 20 000 пацієнтів та виконують більше ніж 15 000 операцій. Всього тут функціонує 47 відділень і центрів. Із них – 32 стаціонарних відділення, оснащених найкращою сучасною медичною апаратурою, де надається висококваліфікована медична допомога різних профілів.

Після розв’язання росією повномасштабної війни лікарня оперативно підготувалась до роботи в надзвичайних умовах. Колектив медзакладу поповнили понад 80 працівників з-поміж внутрішньо переміщених осіб. Від початку активних бойових дій тут надається фахова медична допомога внутрішньо переміщеним особам та військовослужбовцям. Зокрема, важко пораненим. В медзакладі створено групи «швидкого реагування», які в будь-який час доби готові надати невідкладну медичну допомогу. Під забезпечення потреб пацієнтів збільшено кількість чергового медичного персоналу. Також у відділеннях і центрах проводяться щоденні колективні навчання з військової хірургії та сортування хворих у разі масових надходжень.

Втім, лікарня не зупиняється на досягнутому й активно розвивається задля того, щоби кожна людина мала шанс видужати і якомога швидше повернутися до звичного життя.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

05.10, 15:24 Рівненщина отримала два нові пожежні автомобілі від шведських партнерів

05.10, 15:21 Рівненський «Верес» здобув першу домашню перемогу в сезоні

05.10, 14:47 Енергетики Рівненщини забезпечують безпечні домівки для лелек

05.10, 14:00 У Рівному водій напідпитку збив світлофор і сам викликав поліцію

05.10, 13:31 У Рівному відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя Андрія Нікітюка

05.10, 13:00 Рівненщина впроваджує сонячні станції через безвідсоткові кредити: мешканці вже користуються цією програмою

05.10, 12:39 На Рівненщині розшукують зниклу 16-річну дівчину

05.10, 11:56 Поранені та хворі військові у Рівному отримають виплати: заплатять до 20 тисяч гривень

05.10, 11:00 Швеція передала Рівненщині два пожежних авто в межах гуманітарної допомоги

05.10, 09:40 П'яний пасажир мікроавтобуса порізав собі руки на прикордонному посту на Рівненщині