Ми у Facebook
10.10.2023, 16:51

Гарбузові хіти осені. Як приготувати гарбузовий пиріг?

Рецепт гарбузового пирога простий і з ним впорається навіть новачок. Гарбузовий пиріг виходить вологим і пухким, чудово ріжеться, неймовірно пахне корицею і миттєво зникає з тарілки.
Кожен любитель осені знає, що цього сезону панує гарбузовий пиріг. Його традиція давня і пов'язана зі святкуванням Дня подяки в США. Саме американці настільки розкрутили гарбузовий пиріг, що він став культовим символом осені. Гарбузовий пиріг настільки популярний і улюблений, що сьогодні ми їмо його практично скрізь. Його перевагою також є простий рецепт. З цим впорається навіть новачок.

Інгредієнти:

Гарбузовий пиріг:
3/4 склянки цукру
1 чайна ложка справжньої ванілі або ванільного цукру
200 г вершкового масла
4 маленьких або 3 великих яйця
380 г пшеничного борошна
250 г гарбузового пюре
1/2 чайної ложки кориці
щіпка спеції для пряників
1 чайна ложка розпушувача

Крем з корицею:
250 мл вершків 30% або 36%
1 крем-фікс
2 плоскі столові ложки цукрової пудри
щіпка кориці
за бажанням жменю горіхів, наприклад, волоських і кешью

Як приготувати гарбузовий пиріг?

Крок 1
Смажений гарбуз
Для приготування гарбузового пирога в першу чергу знадобиться запечений гарбуз (а точніше пюре).

Що стосується сорту гарбуза, то я використовувала гарбуз Хоккайдо. Просто наріжте його шматочками (я використовував приблизно 330 г гарбуза з шкіркою, після очищення залишилося приблизно 250 г), викладіть на деко, застелене папером для випікання. Злегка збризніть оливковою олією і поставте в розігріту духовку (температура 185 градусів). Випікати приблизно 25-30 хвилин до м’якості.

Крок 2
Після охолодження просто очистіть гарбуз від шкірки та подрібніть його в однорідне пюре ручним блендером.

Крок 3
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури! Дістаньте їх з холодильника принаймні за дві години.
М’яке вершкове масло (200 г) покладіть у миску і додайте цукор (приблизно 3/4 склянки) і чайну ложку цукру з справжнім ваніліном. Перемішуйте міксером приблизно хвилину. Після закінчення цього часу додайте по одному яйцю (ретельно збивайте кожне яйце не менше 20-30 секунд).

Крок 4
Додайте гарбузове пюре (приблизно 250 г), 1/2 чайної ложки кориці, щіпку спеції для пряників і 1 чайну ложку розпушувача. Перемішайте все ложкою.

Крок 5
Додайте пшеничне борошно (приблизно 380 г) і знову перемішайте ложкою до отримання однорідної консистенції.

Крок 6
Викласти тісто у форму для випічки, застелену папером для випічки. Поставте в розігріту духовку (температура 185 градусів) і випікайте приблизно 45-50 хвилин, поки паличка не висохне.

Після охолодження пропоную приготувати крем. Охолоджені вершки збити з цукровою пудрою, кремзакріплювачем і дрібкою кориці до міцної піни. Верх гарбузового торта прикрасьте кремом і дрібно порубаними горіхами. Смачного!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини