Ми у Facebook
12.10.2023, 16:51

У Рівному пропонують створити сквер пам'яті на честь загиблого на псевдо «Дідусік»Героя

Віктор Суходольський, більш відомий під псевдо «Дідусік», воював, як доброволець, у складі 14 ОМБр. 16 червня 2023 року воїн загинув під час артилерійського обстрілу поблизу села П’ятихатки Запорізької області.
На честь полеглого на війні Героя, його донька, Колісніченко Христина, пропонує місцевій владі створити сквер пам’яті. Облаштувати сквер вона пропонує між будівлями за адресою Поштова, 2, Соборна, 94 та проїздом вздовж будівель - Майдан Незалежності 1 та 3.

Відповідну петицію дівчина зареєструвала на сайті міської ради.

Мій батько, Віктор Суходольський, на псевдо «Дідусік», відомий не лише у Рівному, а й в Україні як воїн, волонтер та блогер. Сам родом з Рівненщини та останніх декілька десятків років проживав в будівлі за адресою Майдан Незалежності, 1. У віці 55 років, 16 червня 2023 року, “Дідусік” загинув під час артилерійського обстрілу поблизу села П’ятихатки Запорізької області. Похований він на Алеї Героїв на кладовищі “Нове” у м. Рівному.

Усе своє життя Віктор присвятив боротьбі за свободу нашої країни. Брав активну участь у Помаранчевій революції, Революції Гідності, постійно волонтерив.
Ще в 2014 році, на початку російської агресії, приєднався до війська та потрапив до другої штурмової афганської роти батальйону «Айдар». Також воював, як доброволець, у складі 14 ОМБр. Брав участь в бойових діях в зоні АТО по забезпеченню її проведення і захисту Незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в Донецькій та Луганській областях (м.Маріуполь, м.Мар’їнка, м.Красногорівка).
У цивільному житті займався підприємницькою діяльністю, проте найбільше став відомий завдяки своєму каналу на Youtube, який назвав на честь онука - “Дідусік. ТВ”.

Цьогоріч старшого солдата Віктора Суходольського нагородили медаллю “За хоробрість в бою”. Серед нагород Віктора Суходольського також численна кількість як і народних, так і державних відзнак. Нагороджений ордером «Сталевий хрест непереможних» від ВО «Країна», медаллю «За оборону рідної держави», медаллю «За жертовність і любов до України» від Патріарха ПЦУ, відзнакою командира 3-го батальйону 14 ОМБр «За оборону Красногорівки і Мар’їнки», почесною грамотою Рівненської міської ради «За особистий внесок у зміцнення обороноздатності держави, підвищення матеріального забезпечення української армії», відзнакою військового комісаріату м.Рівного «За участь в АТО», почесним орденом від 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади «За хоробрість та відважність в бою», посмертно удостоєний статусу почесний громадянин міста Рівного.


Щоб петицію розглянула влада необхідно зібрати підписи 250 містян.

Підтримати пропозицію можна за посиланням на петицію

«Сквер Віктора Суходольського» стане вічним нагадуванням про наших Героїв та їхній величний подвиг! - переконана Хистина.





На правах реклами