Ми у Facebook
18.10.2023, 16:32

Топ-3 домашніх компоти: готуємо смачно для рідних

Домашні компоти - те, щоб порадувати близьких! Ділимося з вами найсмачнішими рецептами.

Полуничний компот



Інгредієнти:
Полуниця - 1 кг склянка
Цукор - 500 гр
Лимон - 1 шт.

Приготування:
1. Полуницю ретельно перебираємо та миємо.
2. Стерилізуємо банки.
3. На дно банок викладаємо полуницю та насипаємо цукор. Лимон ріжемо кружальцями і по одному кухлі додаємо в кожну банку.
4. Почергово в кожну банку ставимо дерев'яну або металеву ложку і заливаємо їх окропом під саму шийку. Відразу закочуємо кришкою.
5. Перевертаємо банки кришкою донизу, укутуємо і залишаємо так до повного остигання. Далі, зберігаємо у прохолодному місці!

Персиковий компот



Інгредієнти:
На 1-літрову банку:
Частки персиків - 200 г
Цукор - 150 г

Приготування:
1. Персики миємо та нарізаємо на часточки.
2. Розкладаємо часточки по чистих банках (по 1/3 банки). Заливаємо окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 1 годину.
3. Потім персикову воду зливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Додаємо цукор (150 г цукру на літр води). Доводимо сироп до кипіння.
4. Кипячим сиропом заливаємо персики. Банки закочуємо і перевертаємо догори дном. Укутуємо і залишаємо так до повного остигання.

Яблучний компот



Інгредієнти:
Яблука
Для сиропу:
Вода – 1 л
Цукор - 250 г

Приготування:
1. Яблука миємо, ріжемо на четвертинки та очищаємо від насіння. Поміщаємо у холодну воду.
2. Кип'ятимо каструлю води і бланшируємо яблука 3-5 хвилин.
3. Ще гарячі шматочки яблук перекладаємо у чисті банки, заповнюючи їх на 75%.
4. Воду після бланшування використовуємо для сиропу. Беремо 250 г цукру на 1 л води.
5. Кипаючий сироп заливаємо в банки, закручуємо кришки. Перевертаємо банки вгору дном і обгортаємо. Залишаємо так до повного остигання.





На правах реклами