Ми у Facebook
24.10.2023, 22:15

Гарбузово-банановий хліб: такий рецепт випічки сподобається всім

Поєднання стиглих бананів та ніжного гарбузового пюре – це союз, укладений на небесах! Такий дует забезпечує хлібу не тільки приголомшливий смак, а й ідеально вологий, ніжний м'якуш.
Хліб виходить в міру солодким з легкою пряною ноткою, яку дають спеції для гарбузового пирога, а посипання з гарбузового насіння забезпечить максимально хрустку скоринку.

Інгредієнти до рецепту:
4 ст. борошна вищого гатунку
2 ч. л. соди
2 ч. л. спецій для гарбузового пирога
1 ч. л. розпушувача тіста
1 ч. л. крупнозернистої солі
4 перестиглих банана
4 великі яйця
2 ст. цукру
1 банка (425 гр.) Консервованого гарбузового пюре (приблизно 1,5 ст.)
1 ст. олії
0,5 ст. сметани
2 ч. л. ванільного екстракту
6 ст. л. сирого гарбузового насіння

Спеціальне обладнання: 2 форми для хліба розміром 22×12 см.

Приготування:
Розігрійте духовку до 175°С. Застеліть дві форми для хліба розміром 22×12 см. пергаментним папером, залишивши з довгих боків виступи по 5 см., потім збризкайте папір кулінарним спреєм. У мисці середнього розміру змішайте борошно, соду, спеції гарбузового пирога, розпушувач і сіль, рівномірно розподіляючи інгредієнти. Розомніть банани у великій мисці картоплею м'якою або вилкою до отримання однорідної кашки, потім додайте яйця, цукор, гарбузове пюре, масло, сметану і ванільний екстракт і перемішайте до отримання однорідної маси. Додайте борошняну суміш у бананову та силіконову лопатку замісіть тісто (нічого страшного, якщо залишиться трохи невеликих грудочок). Поступово розподіліть тісто між двома підготовленими формами для хліба, розрівнявши поверхню лопаткою. Посипте на кожну порцію по 3 ст. л. гарбузового насіння. Випікайте на середньому рівні духовки, поки зубочистка, вставлена в центр кожного буханця, не вийде чистою, а внутрішня температура хліба не досягне 95-96°С, 60-75 хвилин. Дайте хлібу охолонути у формах протягом 15 хвилин, потім потягніть за виступи паперу і викладіть хліб на решітку. Дайте повністю охолонути на ґратах, близько 1,5 години.






На правах реклами