Ми у Facebook
15.11.2023, 10:40

Їх люблять смакувати всі: Пухкі біляші з м'ясом

Біляші, то дуже смачно й калорійно. Приготуйте їх і вся сім'я буде сита й весела.
Для приготування тіста на біляші нам знадобиться:

- 400 мл води (можна й молоко замість води лити);
- 40 г живих дріжджів;
- 850 г борошна
- 2 ст л цукру;
- 1 ч л солі;
- 150 мл олії;
- 1 яйце.

Для фаршу вам знадобиться:

- мікс м'яса 500 г- свинина та курятина добре поєднуються;
- сіль-перець за смаком;
- 1 велика цибулина;
- 100 мл води холодної.

Спосіб приготування:

В миску влийте теплу воду, всипте цукор та сіль, вкиньте дріжджі та перемішайте.Вибийте яйце в суміш. Додавайте частинами борошно та вимішуйте. Вкінці влийте олію і ще раз добре вимісіть. Тісто липнутиме до рук, це нормально. Зате після підходу буде м'яке та пластичне та пухке. Залиште тісто підходити на 1 год.

Зробіть начинку. Подрібніть мясо і засмачіть приправами, додайте терту цибулю та воду. Вимішайте.



Тісто зійшло, тож приступімо до виробляння біляшів. Поділіть тісто на кульки вагою +/- 60 г. Розплескайте кульку й покладіть туди ст л фаршу. Защіпніть начинку в кульці, переверніть швом до низу та розплескайте акуратно ваш біляш. Готово. Доліпивши останній, можете приступати до смаження.





У каструлю налийте олії на 4-5 см. Розігрійте добре ваш фритюр і кладіть туди по біляшику. Посмажиться з однієї сторони, перевертайте на іншу. Як готовий, то перекладайте на тарілку.



СМАЧНОГО!





На правах реклами