Ми у Facebook
25.10.2023, 16:50

В Україні планують скасувати заочну форму навчання: що відомо

З початку майбутнього року, існує можливість припинення навчання на заочній основі.
Цю ініціативу оприлюднив віце-прем'єр-міністр, який відповідає за галузь цифрової трансформації, Михайло Федоров у своєму офіційному каналі в Telegram.

«Дистанційне навчання замість заочного чи вечірнього. Україні потрібні освічені громадяни, тому відмовляємося від заочки з 2024 року. Заочна форма навчання — радянський рудимент освіти. Дистанційне навчання показало себе ефективніше, ніж купування дипломів та освіта «для галочки»», - відзначив Федоров.

За його словами, студенти отримають можливість регулювати тривалість навчання та змінювати свою спеціальність після першого або другого року навчання.

Паралельно з цим Федоров представив й інші нововведення, передбачені цим законопроектом. Їх перелік включає в себе такі пункти:

Студенти, які навчаються за контрактом, отримають можливість регулювати тривалість свого навчання, скорочуючи, наприклад, бакалаврат до трьох років замість чотирьох, або на навпаки, витратити на нього шість років. Ця ініціатива сприятиме створенню більш гнучкого графіка навчання для студентів, які мають робочу діяльність або бажають приділити більше уваги конкретним предметам.

Студенти матимуть можливість обирати свою спеціальність після завершення першого або другого курсу. Федоров відзначив, що "в 17 років дуже складно визначитися з професією на все життя". Тому це нововведення надає студентам більше часу та можливостей для вибору і спроби різних напрямків. Спочатку вони вступають на загальний курс, на протязі 1-2 років вивчають загальні предмети, і після цього вони вже обирають конкретну спеціальність відповідно до своїх вподобань.

Зараз законопроект очікує розгляд у Верховній Раді.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ