Ми у Facebook
25.10.2023, 21:06

Рівнянин, який загинув під час оборони Києва, отримав посмертну нагороду

Тарас Козлишин був одним з перших рівнян, які після 24-ого лютого поїхали до столиці, щоб боронити Київ від ворога. На жаль, саме в ті перші дні війни, життя мужнього Героя обірвалося...Днями Тарас отримав нагороду, на жаль, посмертно....
Тарас Козлишин - рівнянин, щирий патріот, націоналіст. Він ніколи не приховував того, що вважав росію - країною агресором і ще на початку 2000-их він впевнено говорив про те, що війни не оминути.

У Тараса завжди було загострене почуття справедливості і тому події Майдану для нього стали важливим моментом в житті, коли він пішов відстоювати інтереси нинішніх та майбутніх поколінь українців. Він був переконаний, що повинен відстоювати сувернітет України не тільки для себе, а для своїх дітей, яких у нього троє.



Після подій Майдану Тарас долучився до ОУН, був добровольцем на війні ще з 2015-ого року. За весь час він пройшов чимало бойових точок. А також отримав два поранення.

За словами дружини Олесі, в ті моменти здавалося, що Бог його боронить, бо кулі проходили біля серця, але не ушкоджували його. Після повномасштабного вторгнення Тарас був на Київщині. Там він брав участь в боях, коли поруч столиці висаджувався десант. Потім він повернувся на Рівненщину, щоб взяти аптечку та спорядження. Повертаючись назад до столиці, їх авто потрапило під ворожий обстріл.

Саме Тарас Козлишин став першим Героєм після повномасштабного вторгнення, якого рівняни провели в останню земну дорогу.



Тарас Козлишин був одним з польових командирів Добровольчого батальйону ОУН. Мав позивний – друг Карай. Днями родина Тараса отримала нагороду з рук міського голови Києва Віталія Кличка.




- Цю нагороду, Тарасе, ти мав би отримати власноруч, з рук в руки... Натомість отримав посмертно... Медаль «Честь. Слава. Держава» - нагорода Київської міської ради за мужність, патріотизм, високу громадянську позицію, героїзм, бойові заслуги у захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, - говорить про цю відзнаку дружина Тараса - Олеся.



"Горджусь вашим татом" - сказав Віталій Кличко дітям.

Тарасові Козлишину був 41 рік. Це біль, який збиває з ніг і затьмарює світ. Це гордість за вчинки Героїв... Це жорстока боротьба за волю, яка досі триває.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ