Ми у Facebook
29.10.2023, 21:37

У мирному житті дорожник, а зараз заступник начальника Штабу: історія військового з позивним «Сова»

У мирному житті працюючий дорожник, а тепер заступник начальника Штабу, Василь "Сова", вже майже два роки військової служби, попередньо працюючи заступником лабораторії з контролю та якості доріг в Рівненській області.
Василь розповідає: "Чітко пам'ятаю ніч з 24 на 25 лютого. Вже тоді я відчував велику турботу про події в нашій державі. Аналізуючи інформацію, я розумів, що війни не уникнути. Тому, не вагаючись, я звернувся до військкомату. Чи мав я військовий досвід? Ні. Чи було страшно? Теж ні. Але навіть я не міг уявити, яке жахливе випробування нас очікує!"

Василя призвали на військову службу 28 лютого 2022 року. Спочатку він служив заступником командира роти, а пізніше став заступником начальника Штабу.

"Пам'ятаю, коли ми вперше поїхали на схід. Ми розташувалися біля річки Сіверський Донець. І ми мали щастя не зазнати втрат в той час. Потім ми проходили Ізюм, Балаклію, Куп'янськ, Бахмут, Краматорськ... Війна була менш жахливою, якби не втрати, втрати людей. Найважче тоді, коли ти втрачаєш своїх товаришів. Коли ти бачиш, як тіло твого брата відлітає у повітрі, і ти не можеш його забрати через обстріл, це дуже важко", - поділяється військовий.

Василь також розповідає, що в найважчі моменти для нього єдине, що допомагає, - це дзвінок додому.

"Ви повинні знати, що для хлопців на фронті дуже важливо відчувати підтримку ззаду, будь то від родини, друзів, волонтерів, депутатів чи народу. Нам важливо знати, що ми всі разом, що перемога - це не просто мрія, а мета, яку кожен із нас прагне досягти своїми зусиллями!", - підсумовує Василь.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Рівненській області.





На правах реклами