Ми у Facebook
31.10.2023, 19:47

Уламок із серця військового вийняли за допомогою магніта: українські медики творять дива

Складну операцію українські медики провели операцію 33-річному військовослужбовцю, у якого внаслідок поранення у серці застряг металевий уламок.
Як розповідають у Командуванні медичних сил ЗСУ, чоловік отримав мінно-вибухову травму 24 жовтня 2023 року на Донеччині.

У ділянці серця військового візуалізувалося стороннє тіло металевої щільності розміром 7Х6Х5,5 мм. Медики-хірурги у військовому госпіталі успішно стабілізували пацієнта і направили його до клініки Інституту серцево-судинної хірургії імени Амосова з метою надання необхідної допомоги для порятунку серця.

Чоловіка три дні готували до операції.

За інформацією медиків, уламок застряг у важливій структурі серця, а саме у міжшлуночковій перетинці, що топографічно дуже близько до клапанів. Тож уламок потрібно було негайно забрати.

Фото: Командування Медичних сил Збройних Сил України
Фото: Командування Медичних сил Збройних Сил України


Лікарі провели операцію в умовах штучного кровообігу, серце довелося повністю зупинити. Металевий уламок дістали завдяки методиці застосування неодимового магніту. Цю методику КМС розробило спільно з цивільними лікарями і завдяки чому врятували життя 96 військовим.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини