Ми у Facebook
04.11.2023, 16:50

На водних об’єктах Рівненської області з 1 листопада заборонено ловити рибу

Фото ілюстративне

З 1 листопада 2023 року на Рівненщині розпочалася осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Дані заходи спрямовані на збереження водних біоресурсів під час їх зимівлі та триватимуть до до початку весняно-літньої заборони на період нересту 2024 року.
Згідно з Наказом Державного агенства меліорації та рибного господарства забороняється промисловий, любительський та спортивний вилови риби на зимувальних ямах у рибогосподарських водних об’єктах.

У цей період риболовля дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає всіх рибалок дотримуватися норм та правил заборони. Особи, які нехтуватимуть даною забороною будуть притягнуті до відповідальності.

За порушення вимог чинного природоохоронного законодавства на порушника чекає адмінвідповідальність як за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф – 170 грн), так і за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф – від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів).

Крім цього, порушнику нараховуються збитки за кожну незаконно виловлену рибину.

Розмір штрафу за 1 шт. складає: сом — 5117 грн, сазан — 3706 грн, судак — 3587 грн, щука — 3468 грн, окунь — 3162 грн, лящ — 1649 грн, лин — 1598 грн.





На правах реклами